FA kup: Sparsi se mučili, a onda je proradio Ljorente

Izvor: Sportske.net, 28.Feb.2018, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FA kup: Sparsi se mučili, a onda je proradio Ljorente

Fudbaleri Totenhema ubedljivo su slavili u revanš meču 1/8 finala FA kupa.

U prvom duelu bilo je 2:2, a sada je Totenhem na "Vembliju" slavio protiv niželigaša Ročdejla sa čak 6:1 (1:1).

Interesantno je bilo u prvih 45 minuta, Totenhem je dominirao u prvih pola sata, kada su postigli tri gola, ali im je priznat samo jedan.

Najpre je Lamela već u šestom minutu postigao gol, ali je glavni arbitar Tirni odlučio da iskoristi pomoć "video asistenta", >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pa je na kraju gol Argentinca poništen zbog navodnog faula.

Nakon toga, u 23. minutu Son postiže gol na asistenciju Lamele, ovoga puta sve je bilo regularno.

Samo pet minuta nakon gola "Pevaca", penal. Son je preuzeo odgovornost, pogodio je mrežu Ročdejla, ali je sudija poništio njegov gol, dosudio indirekt za goste i fudbalera uz Južne Koreje počastio žutim kartonom.

Razloga za ovakav rasplet, zastajanje Sona pri izvođenju najstrože kazne. Više o tome OVDE.

Samo tri minuta kasnije, Hemfris odlično prihvata loptu u kaznenom prostoru "Pevaca" i vara Vorma za 1:1.

Usledila je nešto bolja igra gostiju, a onda je Kenon u poslednjim minutima prvog dela propustio veliku priliku da preokrene rezultat, nakon greške Vorma našao se u dobroj prilici, ali je pogodio samo levu stativu.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda je nakon samo 15 minuta igre u nastavku sve bilo jasno.

Lukas Moura je od 47. do 53. minuta dva puta proigrao Fernanda Ljorentea, ovaj je oba puta pogodio mrežu Ročdejla, da bi u 59. minutu ulogu asistenta preuzeo Son, egzekutor je ostao isti, 4:1 za Sparse, het-trik Ljorentea.

Od toga trenutka sve je bilo u rukama Sparsa, samo pet minuta kasnije postižu i peti gol, Son postiže svoj drugi na meču, na asistenciju Lamele.

Kada se činilo da će to biti i konačan rezultat ovog susreta, rezervista Kajl Voker-Piters postiže pogodak na asistenciju Dele Alija, u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

Totenhem Sparsi su se tako plasirali u 1/4 finale, gde će snage odmeriti sa Svonsijem, a u nastavku pogledajte sve parove naredne runde FA kupa.

Svonsi - Totenhem

Mančester Junajted - Brajton

Lester - Čelsi

Vigan - Sautempton

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.