Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2021, 20:34

Evropska pijaca: PAO zvanično smenio trenera, Makabi doveo Rejnoldsa, Efes dao novi ugovor Andersonu

Pregled današnjih košarkaških transfera na Starom kontinentu

O prelasku Marka Jagodića Kuridže u Budućnost, te Pjerije Henrija u Fenerbahče ste već mogli da čitate na stranicama Mozzart Sporta, a sada sledi kratak pregled današnjih preostalih dešavanja na evropskoj košarkaškoj pijaci.

Krenimo od Panatinaikosa. Zeleni iz Atine zvanično su se rastali od trenera Odeda Kataša. Bilo je već nekoliko dana jasno da će doći >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << do rastanka, a sada je sve i ozvaničeno.

Favorit da zameni Kataša je Dimitris Priftis koji je i dalje ugovorom vezan za Uniks iz Kazanja. U tom ugovoru postoji opcija za nastavak i trenera i kluba i tek će biti razgovora. Morali bi Zeleni da plate da dovedu Priftisa u svoje redove.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Όντεντ Κάτας.

Ο Όντεντ ήταν και παραμένει ένας δικός μας άνθρωπος, ο οποίος τίμησε το «τριφύλλι» τόσο ως αθλητής, όσο και ως προπονητής με τον χαρακτήρα, την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά του. pic.twitter.com/iNmDYZtBfZ

Pored Panatinaikosa, na tržištu je veoma aktivan i Makabi iz Tel Aviva. Ponos Izraela se zvanično zahvalio na saradnji Otelu Hanteru koji je ove sezone postizao u proseku osam poena i pet skokova.

A, Makabi to nije uradio slučajno, već je unapred pronašao zamenu. Zvanično je doveo Džejlena Rejnoldsa iz Bajerna. Rejnolds se tako vratio u Makabi i potpisao dvogodišnji ugovor. A imaće i opciju za dodatnu godinu.

Rejnolds je već igrao za Makabi u sezoni 2019/2020. Prošle sezone je odigrao svih 39 evroligaških utakmica za Bajern i prosečno je davao 13,6 poena uz šest skokova.

"Veoma smo srećni što smo doveli Rejnoldsa. Znamo ga dobro, on zna dobro nas i brzo će se uklopiti u tim", izjavio je trener Makabija Janis Sfeiropulos.

Prepare for takeoff 🛂 pic.twitter.com/UzrN5jEkVm

Važan posao na tržištu odradio je i Anadolu Efes. Vladar Evrope zvanično je potpisao novi ugovorom sa iskusnim Džejmsom Andersonom. Ugovor je potpisan na još jednu sezonu koja će biti ukupno četvrta Andersonova u Efesu.

Ovaj krilni košarkaš prosečno je postigao pet poena prošle sezone, a za tri poena je gađao u visokom procentu - 45%. Hvatao je u proseku tri lopte.

📝

2018-2019 sezonundan bu yana formamızı terleten şampiyon oyuncumuz @JA_Five ile 1 yıllık sözleşme yeniledik!#BenimYerimBurası pic.twitter.com/uds78BrgZy

Kada su manji transferi u pitanju, Venecija je zvanično dovela Mikela Vitalija, beka koji je proveo prošlu sezonu u Brose Bambergu u Nemačkoj. Potpisao je ugovor sa timom iz grada koji tone na više godina.

Bursa srpskog trenera Dušana Alimpijevića se takođe pojačala. Novi igrač zeleno-belih je Alerik Frimen. U pitanju je američki bek koji je ove sezone postizao 7,4 poena igrajući za Asvel u Evroligi. Zvanično je predstavljen kao novi igrač Alimpijevićevog kluba.

Welcome Back Allerik Freeman 🐊🏀

Kulübümüz, 2019-20 sezonunda takımımızda forma giyen ve gösterdiği etkili performansla dikkat çeken Amerikalı oyuncu Allerik Freeman ile yeniden anlaşma sağladı.

Freeman'a yeniden hoşgeldin diyor, başarılı bir sezon geçirmesini diliyoruz. pic.twitter.com/Lh2kiYfdiy

  Košarkaški klub Burg doveo je pojačanje u vidu Maksima Rosa. Potpisao je ugovor na dve godine, a stiga je iz Levaloa gde je prosečno davao pet poena. Igra na poziciji krila.

🔴 𝐑𝐄𝐂𝐑𝐔𝐓𝐄𝐌𝐄𝐍𝐓 𝟐𝟎𝟐𝟏.𝟐𝟐

⚪️ @RoosMaxime rejoindra la JL Bourg la saison prochaine !

Lire le communiqué ➡️ https://t.co/S2BtofYYte pic.twitter.com/R31XEjBNMX

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.