Foto: Tviter Makabija, Burse, MN Press
Foto: Tviter Makabija, Burse, MN Press

Evropska pijaca: PAO zvanično smenio trenera, Makabi doveo Rejnoldsa, Efes dao novi ugovor Andersonu

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.06.21. | 20:23

Pregled današnjih košarkaških transfera na Starom kontinentu

O prelasku Marka Jagodića Kuridže u Budućnost, te Pjerije Henrija u Fenerbahče ste već mogli da čitate na stranicama Mozzart Sporta, a sada sledi kratak pregled današnjih preostalih dešavanja na evropskoj košarkaškoj pijaci.

Krenimo od Panatinaikosa. Zeleni iz Atine zvanično su se rastali od trenera Odeda Kataša. Bilo je već nekoliko dana jasno da će doći do rastanka, a sada je sve i ozvaničeno.

Izabrane vesti

Favorit da zameni Kataša je Dimitris Priftis koji je i dalje ugovorom vezan za Uniks iz Kazanja. U tom ugovoru postoji opcija za nastavak i trenera i kluba i tek će biti razgovora. Morali bi Zeleni da plate da dovedu Priftisa u svoje redove.

Pored Panatinaikosa, na tržištu je veoma aktivan i Makabi iz Tel Aviva. Ponos Izraela se zvanično zahvalio na saradnji Otelu Hanteru koji je ove sezone postizao u proseku osam poena i pet skokova.

A, Makabi to nije uradio slučajno, već je unapred pronašao zamenu. Zvanično je doveo Džejlena Rejnoldsa iz Bajerna. Rejnolds se tako vratio u Makabi i potpisao dvogodišnji ugovor. A imaće i opciju za dodatnu godinu.

Rejnolds je već igrao za Makabi u sezoni 2019/2020. Prošle sezone je odigrao svih 39 evroligaških utakmica za Bajern i prosečno je davao 13,6 poena uz šest skokova.

"Veoma smo srećni što smo doveli Rejnoldsa. Znamo ga dobro, on zna dobro nas i brzo će se uklopiti u tim", izjavio je trener Makabija Janis Sfeiropulos.

 

Važan posao na tržištu odradio je i Anadolu Efes. Vladar Evrope zvanično je potpisao novi ugovorom sa iskusnim Džejmsom Andersonom. Ugovor je potpisan na još jednu sezonu koja će biti ukupno četvrta Andersonova u Efesu.

Ovaj krilni košarkaš prosečno je postigao pet poena prošle sezone, a za tri poena je gađao u visokom procentu - 45%. Hvatao je u proseku tri lopte.

Kada su manji transferi u pitanju, Venecija je zvanično dovela Mikela Vitalija, beka koji je proveo prošlu sezonu u Brose Bambergu u Nemačkoj. Potpisao je ugovor sa timom iz grada koji tone na više godina.

Bursa srpskog trenera Dušana Alimpijevića se takođe pojačala. Novi igrač zeleno-belih je Alerik Frimen. U pitanju je američki bek koji je ove sezone postizao 7,4 poena igrajući za Asvel u Evroligi. Zvanično je predstavljen kao novi igrač Alimpijevićevog kluba.


  Košarkaški klub Burg doveo je pojačanje u vidu Maksima Rosa. Potpisao je ugovor na dve godine, a stiga je iz Levaloa gde je prosečno davao pet poena. Igra na poziciji krila.


 

 

 

 


tagovi

Oded KatašDžejlen Rejnolds

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara