Evroliga i zvanično sa 18 klubova, Asvelu licenca

Izvor: RTS, 27.Nov.2018, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga i zvanično sa 18 klubova, Asvelu licenca

Ono o čemu se priča već duže vreme danas je dobilo i zvaničnu potvrdu - Evroliga će sledeće godine imati 18 timova, a pored Bajerna dvogodišnju licencu dobio je i francuski Asvel.
Tako je klub koji je u vlasništvu NBA zvezde Tonija Parkera i definitivno postao član najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi.

Proširenje i licence >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za dva nova člana Evrolige ozvaničeni su na sastanku jedanaest članova borda deoničara EKA.  
Finansije su i ovoga puta imale bitnu ulogu, pošto je tim iz Vilerbana obezbedio budžet za narednu godinu od 12 miliona evra, a uz to gradi novu velelepnu dvoranu kapaciteta 10.000 mesta.
Asvel je ove sezone učesnik Evrokupa (u grupi C sa Partizanom), ima skor 6-2 i obezbeđeno mesto u Top16 fazi. Minhenski Bajern je pak deo EL, u koju se plasirao kao šampion Nemačke.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Proširena Evroliga

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2018

Od naredne sezone, Evroliga će imati još dva učesnika, ali njih neće određivati rezultati na terenu, već deljenje "specijalnih pozivnica" koje su otišle u Nemačku i Francusku...Evroliga će od naredne sezone imati 18 klubova, dva više nego sada, a licencu za učešće posle nemačkog Bajerna...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.