Eron Džons uništio Kaubosje – Grin Bej zakazao duel sa San Franciskom VIDEO

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 09:42

Eron Džons uništio Kaubosje – Grin Bej zakazao duel sa San Franciskom VIDEO

Grin Bej Pekersi su savladali Dalas Kaubojse, rezultatom 48:32, u okviru prvog kola plej-ofa NFL lige.

Pekersi su pitanje pobednika gotovo rešili u prvom poluvremenu, posle kojeg su imali 27:7.

Oni su kao sedmoplasirana ekipa, uspeli da nadrigraju drugoplasirane Kaubojse i zakažu duel sa San Franciskom u četvrtfinalu šampionata, odnosno polufinalu NFC-a.

Prva deonica okončana je tačdaunom trčanjem Erona Džonsa, koji je doneo prve poene Pekersima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a potom je Anders Karlsen bio siguran na pretvaranju za poen.

Odmah na startu druge četvrtine, Džons je upisao i drugi tačdaun za 14:0, da bi u završnici četvrtine prvo Dontaivion Viks uhvatio dodavanje Džordana Lava, ali Karlson nije uspeo da pogodi za dodatan poen.

Do kraja poluvremena, Pekersi su dodatno uvećali prednost, pošto je Darnell Sevidž uhvatio intersepšn i istrčao 64 jarde za 27:0.

Ipak, u poslednjim sekundama prvog dela igre, uspeo je Preskot da uposli Džejka Fergusona, koji je doneo prve poene Kaubojsima. Precizan za poen je bio Brendon Oubri – 27:7.

Kaubojsi su otvorili dobro drugo poluvreme i došli do poena pogotkom iz polja Oubrija za 27:10, ipak u nastavku je Džons došao do trećeg tačdauna.

Uzvratio je Toni Polard trčanjem na tri minuta do kraja četvrtine, ali Oubri nije uspeo da pogodi za poen. Pekersi su u završnici došli do novih poena, pošto je dodavanje uhvatio Luk Musgrejv za ubedljivu prednost – 41:16.

Pekersi su u poslednjem kvartalu došli do još jednog tačdauna, pošto je Romeo Dabs uspeo da uhvati dodavanje Lava, a Karlson je još jednom bio precizan za poen – 48:16.

Već tada sve je bilo rešeno, ali se Kaubojsi nisu predavali. Uspeli su na tri minuta do kraja da dođu na dva poseda zaostatka, ali je tada već bilo kasno. Još dva tačdauna je uhvatio Džejk Ferguson, a pretvaranjem za dva poena Preskot je postavio konačan rezultat – 48:32.

Džordan Lav je kompletirao 16 od 21 dodavanja za 272 jarda i tri tačdauna, a pored njega se posebno istakao Eron Džouns sa tri tačdauna i 118 pretrčanih jardi.

Na drugoj strani Dak Preskot je imao čak 41 kompletirano dodavanje (41/60) za 403 jarda, tri tačdauna i dva intersepšna.

Zbog veoma loših vremensih uslova, meč koji je trebao da bude odigran nedelju između Bafalo Bilsa i Pitsburg Stilersa je pomeren za ponedeljak 15. januara od 22 časova i 30 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.