EVROKUP: Lokomotiva IZGORELA u paklu Pionira, Partizan na krilima Grobara do novog TRIJUMFA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROKUP: Lokomotiva IZGORELA u paklu Pionira, Partizan na krilima Grobara do novog TRIJUMFA! (VIDEO)

Pobeda crno-belih.

Košarkaši Partizana savladali su u prepunoj dvorani "Aleksandar Nikolić" ekipu  Lokomotive iz Kubana sa 80:71 (24:18, 17:17, 16:23, 23:13) u okviru četvgrtog kola grupe "B" Evrokupa". Dobra igra crno-belih tokom većeg dela meča, međutim, ruski tim se nije predavao pa je posle neizvesne završnice četa Andree Trinkijerija uspela da ostvari i četvrti trijumf u ovom takmičenju!

Odlična igra Partizana već na startu meče gde su izabranici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Andree Trinkijerija iskoristili svoju brzinu i posle nekoliko brzih kontri i polukontri za tili čas otišli na plus pet - 12:7. Ono što je bio problem u taboru crno-belih jeste defanzivni skok, međutim, sve to anulirano je poletnom igrom u napadu tandema Zagorac - Jaramaz koji je držao Partizan u konstatnoj prednosti tokom prve deonice.

Počela je utakmica 4. kola @EuroCup između #KKPartizan i @lokobasket 🏴🏳🏴🏳️ 'Ajmo crno-beli!!! pic.twitter.com/sLVNGEA96k

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 22, 2019

Ono što je svakako iznenadilo mnoge gledao ce u dvorani jeste leteći Amerikanac u crno-belom taboru, koji je za razliku od ranijih mečeva gde je imao ogromnih problema sa slobodnim bacanjima, danas pogodio četiri od pet! Skako je kao po običaju i zaključao reket, čime je crno-belima vratio ravnotežu pod košem. na kraju prve deonice Partizan je vodio sa 24:18.

Posle prvih 10 minuta:#KKPartizan 24@lokobasket 18#7DAYSEuroCup pic.twitter.com/mZ1rVkJpgk

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 22, 2019

Crno-beli su nastavili sa odličnom igrom i u nastavku meča, a razlika je rasla iz minuta u minut. Sredinom druge četvrtine Partizan je stekao dvocifrenom prednost posle trojke Stefana Birčevića koja je izazvala erupciju radosti u prepunom Pioniru. Lokomotiva nije imala nikakvo rešenje na agresivnu odbranu bekovske linije srpskog predstavnika, a zakucavanje Jankovića donelo je i 12 koševa viška domaćem timu. Mozli i Tomas potpuno su zatvorili reket, pa su gosti šutevima iz daljine pokušali da pronađu put do koša crno-belih. U finišu duela gosti su došli do daha, a trojka Kalnietisa spustila je prednost Partizana na samo minus pet. Sve u svemu navijači Partizana mogu biti zadovoljni igrom svojih miljenika koji na poluvremenu vode sa 41:35.

Na poluvremenu:#KKPartizan 41@lokobasket 35#7DAYSEuroCup pic.twitter.com/54oFvYEFhx

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 22, 2019

Lokomotiva je uspela da dođe do daha početkom drugog dela i pre svega zahvaljujući pre svega Semu Dekeru uspela da preokrene rezultat i povede sa 48:47. Nastavili su Rusi sa dobrom igrom i sredinom treće deonice imali i plus šest... Činilo se da je Partizan potpuno pao, međutim, na krilima pune dvorane crno-beli su se vratili i pred kraj trećeg perioda poravnali rezultat. Ipak, zahvaljujući boljoj igri Lokomotiva je vodila sa 58:57 pred odlučujuću četvrtinu.

Posle 3/4:#KKPartizan 57@lokobasket 58#7DAYSEuroCup pic.twitter.com/CkboxDE2iJ

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 22, 2019

Partizan je stegao odbranu i zatvorio svoj reket na startu četvrte deonice! Sjajno raspoređeni poeni u taboru crno-belih donele su novu prednost domaćem timu sredinom poslednjeg kvartala 68:61 i crno-beli su bili na korak od četvrtog trijumfa u Evrokupu. Ipak, gosti se nisu predavali, pa su serijom 9:0 ponovo vratili neizvesnost u meč i došli na minsu zaostatka. U samom finišu duela Partizan je zakucavanjem Tomasa ponovo otišao na plus sedam, a Pionir je "goreo" kao nekada... Do kraja duela Partizan nije posustajao, te je na krilima Grobara došao do nove pobede!

PARTIZAN - LOKOMOTIVA KUBAN 80:71 (24:18, 17:17, 16:23, 23:13)

DVORANA: Aleksandar Nikolić (6.967)

SUDIJE: Pjotr Pastušijak (Poljska), Rain Perandi (Estonija), Uže Tepenije (Francuska)

Partizan: Volden, Zagorac 10, Pejdž 7, Gordić 7, Parahovski, Jaramaz 10, Miletić, Veličković, Birčević 9, Janković 9, Tomas 16, Pejners 1, Mozli 11.

Lokomotiva Kuban: Deker 17, Kamings 17, Motovilov 1, Fridzon, Apić 2, Kalnietis 7, Ivlev 2, Ilnitskij 1, Vilijams 15, Kulagin, Dolinin, Gerasimov, Martijuk, O'Brajant 9.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVACIJE U PIONIRU! Došao je sa RUKOM u gipsu da bodri svoj voljeni Partizan! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2019

Grobari mu ovo neće zaboraviti...Bivši košarkaš Partizana i trenutno član grčkog AEK-a Stefan Janković, otišao je ovog leta iz tabora crno-belih u Atinu, međutim, neposredno pred početak nove sezone doživeo je povredu ruke. To ga nije sprečilo da dođe ove večeri u dvoranu "Aleksandar Nikolić"...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

JARAMAZ NIJE IMAO DILEMU: Hoću ponovo u Pioniru, bolje je nego u Areni!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2019

Trijumf crno-belih...Košarkaši Partizana ostvarili su i četvrti trijumf u Evrokupu ove godine pošto su na svom terenu savladli ekipu Lokomotive iz Kubana u prepunoj dvorani "Aleksandar Nikolić". Bek crno-belih, Ognjen Jaramaz, bio je sajajn na ovom meču, odmah posle meča istakako je da mu je drago...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.