EP U NOVOM SADU: Trijumf Orlića za kraj i peto mesto na šampionatu Evrope

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2018, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP U NOVOM SADU: Trijumf Orlića za kraj i peto mesto na šampionatu Evrope

Borili su se i zaslužili više.

Muška kadetska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2002. godine i mlađi, zauzela je peto mesto na Evropskom prvenstvu koje se održava u  Novom Sadu. Izabranici selektora Vlade Vukoičića u poslednjem meču na šampionatu ubedljivo su savladali selekciju Grčke sa 81:68 (24:12, 20:20, 18:13, 19:23). Naš mladi tim je sredinom prve četvrtine preuzeo kontrolu igre, stvorio dvocifrenu prednost, tako da se trijumf nijednog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trenutka nije dovodio u pitanje.

Nije srpske kadete zbunilo startno vođstvo selekcije Grčke od 8:5. Preko raspoloženog Filipa Škobalja uzvratili su serijom 9:0 i preokrenuli rezultat – 14:8. Do kraja prve četvrtina Srbija je odlično šutirala za tri poena i stekla dvocifrenu prednost – 24:12. Grcima je pripao nastavak susreta, jer su došli do željenog ritma i smanjili u 14. minutu na 26:22. Brzo su izabranici selektora Vukoičića pojačali intezitet igre u odbrani, razigrao se Stefan Agoč, Lazar Stefanović je u samom finišu ubacio pet vezanih poena, što je našem timu ponovo donelo sigurno vođstvo – 44:32 na kraju prvog poluvrmena.

Нови Сад, ЕП У16, меч за пето место: Србија – Грчка 81:68https://t.co/QxSAbcNE7k#kss #reprezentacija

— Košarkaški savez SRB (@KSSrbije) August 18, 2018

U istom ritmu nastavili su srpski kadeti i u nastavku utakmice. Služio je ih je šut, odbrana je bila na zadovoljavajućem nivou, tako da je posle treće četvrtine prednost uvećana na 62:45, a utakmica praktično bila prelomljena. Zato je bilo očekivano da padne ritam u poslednjih deset minuta, što se i desilo. Grci su na sve načine pokušavali da ublaže poraz što im je samo delimično pošlo za rukom – 81:68.

SRBIJA U16: Ivković 6, Paunović 7, Manojlović 4, Agoč 11, Andrić 9, Stefanović 11, Svetozarević 3, Mušikić 6, Tarlać 2, Škobalj 18, Joksimović 4, Pavićević.

GRČKA U16: Filios, Nikolaidis 9, Koloveros 5, Visariou 8, Kostopoulos, Prapas 4, Filipou 6, Papasavoglu 14, Kalogiros 13, Tolijas 2, Karamanlis, Camis 7.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EP (U16) - Drama u Novom Sadu, Hrvatskoj titula, Srbiji peto mesto!

Izvor: Sportske.net, 18.Avg.2018

Večeras u Novom Sadu završeno kadsetsko prvenstvo Evrope, titulu u dramatičnom finalu osvojila selekcija Hrvatske...Za trofej su se borile U16 selekcije Hrvatske i Španije, a Hrvati su na kraju slavili sa 71:70 i tako postali kadetski prvaci Evrope...Reprezentacija Hrvatske imala je vođstvo u većem...

Nastavak na Sportske.net...

Juniori čeetvrti na svetu: Mladi vaterpolisti Srbije poraženi u borbi za bronzu

Izvor: BKTV News, 19.Avg.2018, 18:33

Vaterpolisti Srbije u borbi za bronzu na juniorskom Svetskom prvenstvu u Sombatelju poraženi od Mađarske 14:13 i tako su zauzeli četvrto mesto...Srpski igrači su propustili lepu priliku da osvoje medalju. Bili su ravnopravan rival. Madjari su dominirali do sredine druge četvrtine kada su vodili...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.