EP: Kraj, Srpkinje bez četvrtfinala!

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2017, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Kraj, Srpkinje bez četvrtfinala!

Košarkašice Srbije izgubile su od Letonije sa 75:70 u baražu za četvrtfinale na Evropskom prvenstvu u Češkoj.

Ekipa Stevana Karadžića uglavnom je zaostajala, ali je uspevala da se vrati u meč i posle _14 u prvoj četvrtini, pa i posle -10 na šest i po minuta do kraja.

Imala je Ana Dabović trojku za izjednačenje na minut i po do kraja, nije pogodila i tada je meč odlučen.

Najbolja u srpskom timu, koji je bio branilac titule i u Češku je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << došao kao osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama, bila je Tamara Radočaj sa 16 poena (6-8 iz igre) i po 3 skoka i asistencija, Jelena Milovanović ubacila je 13 poena (4-15 iz igre), Sonja Petrović 10 (4-8 iz igre, 3sk), a Tamara Jovanović i Ana Dabović po 9.

Na drugoj strani je najefikasnija bila Vitola as 19 poena, uz 4 skoka i 3 asistencije, Anet Štajnberga dodala je 18, a 13 su upisale Krastina i Basko-Melnbarde.

Letonke će igrati sa Španijom u četvrtfinalu, a Srbije posle brojnih kadrovskih problema neće biti u završnici.

Serbia's reign as champs over as they miss QF's. Respect @basketbols - amazing performance! Non-White vests for QF's? #EuroBasketWomen2017pic.twitter.com/ymb6GNi0pN

Tok meča:

Srpkinje su vrlo loše počele meč, naročito u odbrani, i vrlo brzo su skliznule u dvocifreni zaostatak (17:6), a posebno inspirisana bila je Štajnberga sa dve trojke i 11 poena.

Napad ekipe Stevana Karadžića bio je uglavnom nepovezan, Jovanovićeva i Sonja Petrović pokušavale su individualnim akcijama i dale su po 4 poena, ali su Letonke sigurno čuvale vođstvo, bilo je i +14, a na kraju prvog perioda bilo je 24:12.

Steinberga is on in the 1st quarter for @basketbols with 11pts, including a couple of. #EuroBasketWomen2017

https://t.co/Hz9AyO0s6jpic.twitter.com/h5crfmqrIv
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.