EL - Brose se digao iz pepela, Dorel Rajt junak u pobedi nad Barsom

Izvor: Sportske.net, 15.Nov.2017, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL - Brose se digao iz pepela, Dorel Rajt junak u pobedi nad Barsom

Poraz koji je nemački šampion pretrpeo od Fenerbahčea nakon tri vezana trijumfa očito nije uzdrmao tim Andree Trinkijerija. Brose Bamberg večeras savladao Barselonu.

Aktuelni šampion Nemačke vezao je tri pobede pred duel sa Fenerbahčeom, a onda je kapitulirao na svom terenu i prekinuo trijumfalni niz.

Da ubedljiv poraz od šampiona Evrope nije preterano uticao na samopouzdanje ekipe Andree Trinkijerija videli smo večeras u susretu sa Barselonom koji je Brose >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dobio rezultatom 84:81 (12:38, 25:11, 25:17, 22:15).

Malo je onih koji su posle prvog kvartala večerašnjeg duela u Bambergu verovali u to da Brose može do preokreta, ali se upravo to dogodilo. Nemački sastav postepeno je topio minus od 26 poena i na kraju uspeo da ubeleži četvrtu pobedu u Evroligi.

Ključni trenutak utakmice dogodio se na pet minuta pre kraja kada je Avgustin Rubit smanjio prednost Barselone na "pola koša" razlike (74:73), a onda je na scenu stupio doskorašnji član Igokee Dorel Rajt. Bivši član Majamija doneo je Nemcima rezultatsku i psihološku prednost koju iskoristili na najbolji mogući način.

Upravo je Dorel Rajt bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 16 poena, 7 skokova i 5 asistencija, a pratili su ga Riki Hikmen (14 pts, 4 as) i Bris Tejlor (13 pts, 3 sk). Luka Mitrović upisao je jako dobru partiju pošto je za manje od 14 minuta postigao 8 poena, upisao 6 skokova i 2 asistencije.

Četvorica su bila dvocifrena u redovima Barselone, a najefikasniji Rakim Sanders sa 17 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Adam Hanga i Adrijan Moerman postigli su po 14 poena u poraženom sastavu.

Brose je posle sedam mečeva ima skor 4-3, dok Barsa ima samo dve pobede.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.