EKSKLUZIVNO: Karabatiću pasoš i poziv da igra za Srbiju

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Nov.2012, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSKLUZIVNO: Karabatiću pasoš i poziv da igra za Srbiju

Neposredno pred utakmicu između Srbije i Rusije, u prvom  kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine u Danskoj, potvrđena je inicijativa, koja je pokrenuta u stručnom štabu naše reprezentacije da se jednom od najboljih igrača sveta Nikoli Karabatiću ponudi srpski pasoš i uputi poziv da igra u dresu Orlova!
Selektor Veselin Vuković inicijativu je obrazložio rečima:
Očigledno je da je, pošto nije pozvan da igra za reprezentaciju Francuske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Nikola u nemilosti Saveza zbog afere koja je nedavno izbila. Juče mu je, saznali smo, dozvoljeno da trenira i igra za Monpelje, ali o tome što nije u reprezentaciji ništa se ne govori.
Naš selektor posebno je dodao:
Ako bi Nikola pristao, a verujem da kod njega postoji dobra volja, sve formalnosti bi se brzo i efikasno mogle da se završe. Rođen je u Nišu, vodi se u matičnim knjigama rođenih u ovom gradu i ostvario bi bez problema pravo i na državljanstvo, jer mu je majka Srpkinja.
O tome koliko bi pristanak Karabatića, ukoliko zaista na njega u reprezentaciji Francuske ne budu računali, značio za Orlove rekao nam je predsednik RSS Velimir Marjanović:
Nikola bi mogao da zaigra za Srbiju već u drugoj polovini 2014. godine, a to već nije ni daleko, a značilo bi najviše što se može zamisliti. Kod nas je dobrodošao uvek. Naglašavam uvek, makar se to i ne ostvarilo. Pozvaćemo ga u ime našeg Saveza i Partizana da, ukoliko ne bude u ekipi Monpeljea za utakmicu sa našim prvakom 18. novembra u Nišu, ipak dođe u Srbiju i svoj rodni grad, da bude naš gost.
Nikola Karabatić je tačno pre tri godine, krajem oktobra 2009. Godine proglašen i počasnim građaninom Niša.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Karabatiću upućen poziv da zaigra za Srbiju

Izvor: Kurir, 01.Nov.2012

Stručni štab reprezentacije i čelnici Rukometnog saveza Srbije podneli su inicijativu da jedan od najboljih igrača sveta obuče dres "Orlova"..NIŠ - Nikola Karabatić u dresu Srbije! Rukometni savez Srbije i stručni štab reprezentacije pokrenuli su inicijativu da Nikoli Karabatiću ponude srpski...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.