Izvor: Nezavisne Novine, 16.Maj.2024, 15:31

Zemlje EU na različite načine stimulišu kupovinu ekoloških vozila

​​Samo na prvi pogled izgleda da je subvencionisanje kupovine električnih vozila od strane države veliko opterećenje za budžet. Jer benefiti koji se ostvaruju, (prije svega uticaj na životnu sredinu koji direktno utiče i na zdravlje nacije), pokazuju, kada se izraze valutno, da su uštede koje se ostvare recimo u dijelu budžeta namijenjenog zdravstvu, ogromne i višestruko premašuju trošak za bilo direktno subvencionisanje ili oslobađanje od nekih poreza, taksi, nekih drugih nameta, kupca električnog vozila.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POGODNOSTI PRILIKOM KUPOVINE EKOLOŠKIH VOZILA

Izvor: TimockeVesti.net, 17.Maj.2024, 04:33

Iako na prvi pogled može izgledati kao značajan teret za državni budžet, subvencionisanje kupovine električnih vozila ima dublje implikacije koje idu daleko iznad iznosa na računima, piše Politika. Osim očiglednih ekoloških benefita koji direktno utiču na zdravlje nacije i okoline, finansijski...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.