Izvor: eKlinika.rs, 16.Maj.2024, 15:44

Prva konferencija „Vodič kroz dijabetes“ 

Dijabetes se smatra jednom od najčešćih hroničnih nezaraznih bolesti koja je u ekspanziji u broju obolelih u celom svetu, posebno u slabo i srednje razvijenim zemljama među koje spada i Srbija. U Srbiji je registrovano 700 000 obolelih, štočini12,4% stanovništva. Stručnjacismatraju da na svakogo bolelog dolazi po još jedna osoba koja ne zna da ima dijabetes zbog blagih simptoma bolesti. Bolest se otkriva kada su već prisutne komplikacije poput bolesti srca i krvnih sudova, infarkta miokarda, moždanog udara, retinopatije, neuropatije, nefropatije, dijabetesnog stopala.
Na pitanje o tome zašto je za javnost važno da se organizuje ovakva vrsta konferencije gde će se sastati stručnjaci različitih specijalnosti...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.