Džerard otvorio dušu i objasnio razloge odlaska iz Liverpula

Izvor: Sportal.rs, 03.Jan.2015, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džerard otvorio dušu i objasnio razloge odlaska iz Liverpula

Kapiten Liverpula Stiven Džerard potvrdio je da će karijeru nastaviti u nekom od američkih klubova i istakao da je glavni razlog za odlazak sa “Enfilda” posle 17 godina to što mu je rečeno da će manje igrati.

- Karijeru ću nastaviti u SAD. Još uvek nisam postigao dogovor ni sa jednom ekipom. Blizu sam dogovora i čim pregovori budu završeni, ja ću to objaviti - rekao je Džerard za zvanični sajt kluba i dodao:

- Rekao bih da je moj odlazak pre “vidimo se uskoro”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << nego “zbogom”.

Džerard je u subotu saopštio da će na kraju sezone napustiti Liverpul.

- Malo je čudno. Neću da lažem, bila su ovo vrlo emocionalna 24 sata za mene i moju porodicu, ali ima još šest meseci. Biće vremena za suze na kraju sezone.

Ovaj 34-godišnji fudbaler sredine terena je debitovao u Liverpulovom dresu 1998. godine da bi se dve godine kasnije ustalio u prvom timu. S Liverpulom je osvojio sve trofeje osim titule šampiona Engleske. Za klub sa “Enfilda” je do sada odigrao 695 utakmica i postigao 180 golova.

Na pitanje da li je postojao neki poseban trenutak kada je odlučio da posle 17 godina napusti Liverpul, Džerard je naveo da je to bio razgovor sa trenerom Brendonom Rodžersom kada mu je saopštio da je vreme da se njegova uloga u timu promeni.

- Prihvatam to i nastaviću da dajem sve od sebe bilo da sam starter ili na klupi. Kada si toliko dugo starter i oslonac u timu... Znao sam da će taj trenutak doći, ali bio je to bolan razgovor i ključan momenat, zajedno sa ostalim stvarima u poslednjih šest meseci do godinu dana. Ja sam čovek, nisam robot. Nemam 24 godine. Voleo bih da imam 24 godine. Voleo bih da sam upoznao Rodžersa kada sam imao 24 godine, jer mislim da bismo sada sedeli ovde i pričali o mnogo trofeja koje smo osvojili. Realnost je da je Brendon došao u klub kada sam imao 32.

Džerard je naveo da će do isteka aktuelnog ugovora sa Liverpulom živeti sa pritiskom i velikom odgovornošću.

- Pokušaću do odlaska da dodam još jedan ili dva trofeja. I dalje imamo realne šanse da sezonu završimo među prve četiri ekipe i to je najvažnija stvar za klub. To bi bilo veliko dostignuće posle

lošeg starta sezone.

Kapiten "crvenih" je naveo da će se vratiti na Enfild jedino ako bude osećao da može da pomogne.

- Uvek ću biti navijač Liverpula, naravno, bez obzira šta se dogodi u budućnosti. Ne bih voleo da se vartim i da samo budem Stiven Džerard, igrač, voleo bih da pomognem u bilo kom obliku. Ako ljudi

koji budu vodili klub vide ulogu za mene, ulogu u kojoj mogu da pomognem, razmotriću, jer ovaj klub je veliki deo mog života.

Na pitanje kako su reagovali saigrači na njegovu najavu da odlazi iz kluba, Džerard je kazao da su svi bili u šoku, ali da on nije želeo da to tako bude.

- Želeo sam da to objavim posle Lestera, jer nisam želeo da utiče na tu utakmicu. Život ide dalje, moramo da nastavimo da radimo. Oni znaju šta mislim o njima, ali, takođe, lepo je kad vidiš da oni

tako misle i o tebi.

Džerard je za 17 godina u Liverpulu stvorio odličan odnos sa navijačima, postao je legenda kluba, čak se njegovo ime često orilo u pesmama najvatrenih pristalica "crvenih" iz čuvenog "Kopa".

- Odnos sa navijačima Liverpula je uvek bio odličan, tako snažan - intenzivan. Jedan sam od najsrećnijih ljudi na svetu što to imam – podvukao je Džerard.

(Foto: Beta/AP/Jon Super)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.