Duge tri decenije i legenda koja živi - Dragan Mance (video)

Izvor: Sportske.net, 03.Sep.2015, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duge tri decenije i legenda koja živi - Dragan Mance (video)

Na današnji dan, 3. septembra, svaki navijač Partizana sa tugom se seti Dragana Mancea koji je tačno pre 30 godina završio svoj mladi život u 23. godini.

Te davne 1985. godine, na putu Beograd – Novi Sad, fudbaler Partizana Dragan Mance, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u svojoj 23. godini života.

Prvi za pogibiju je saznao tadašnji trener crno-belih Nenad Bjeković, koji je odmah prekinuo trening.

„Momci, maločas je poginuo naš Dragan. Trening >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je završen.“ sa suzama je izustio Bjeković na šta se Manceov najbolji prijatelj Vladimir Vermezović srušio na teren.

Platali su crno-beli, plakala je cela SFRJ, 30.000 ljiudi na sahrani došlo je da poslednji put oda poštu sjajnom fudbaleru Partizana.

Septembar je mesec koji je obeležio Draganov život.

Rođen je 26., u Partizan je prešao 15., a prvog, samo dva dana pre smrti, postigao je poslednji pogodak u dresu svog Partizana.

Za Partizan je odigrao 279 utakmica, postigao je 174 golova. Igrao je 4 puta za A, 7 puta za mladu i 2 puta za Olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije i njegov duh i dalje lebdi nad Humskom i stadionom za koji odavno postoji inicijativa da se preimenuje u stadion „Dragan Mance“.

Fudbalska javnost će ga pamtiti kao neustrašivog napadača koji je bio strah i trepet pred protivničkim golom, a navijači po karakterističnom radovanju pogodaka kada se na kolenima klizao po travi.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tri decenije od smrti najomiljenijeg fudbalera Partizana: Mance - legenda koja živi

Izvor: Blic, 03.Sep.2015

U transu trči ka jugu, kliza po travi na kolenima, s podignutim rukama i stisnutim pesnicama.. Dragan Mance je opet dao gol.. Kao da je juče bilo, a prošlo je 30 leta. „Grobari“ nikada neće zaboraviti svog fudbalskog Džejmsa Dina, devetku koja je igrala fudbal ispred svog vremena...Živeo je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.