Dovoljno 80 sekundi za Realovu tugu: Atletiko Madrid osvojio Superkup Španije!

Izvor: Blic, 23.Avg.2014, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dovoljno 80 sekundi za Realovu tugu: Atletiko Madrid osvojio Superkup Španije!

Fudbaleri Atletika osvojili su Superkup Španije pošto su u revanšu madridskog derbija bili bolji od Reala sa 1:0. Na "Santijago Bernabeu" rezultat je bio 1:1, ali se napadač Mario Mandžukić golom na "Visente Kalderonu" potrudio da pehar ode u vitrine "jorgandžija".

Real na startu nije imao priliku da zaigra svoju igru, jer je već nakon 80 sekundi utakmice morao da juri rezultat u gradskom derbiju. Loptu je iz šesnaesterca ispucao Moja koji je pronašao Mandžukića, te >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ovaj prudužio pas za Antoana Grizmana, a francuski reprezentativac je zaključio dupli pas glavom te je Hrvat imao odličnu poziciju da sa ivice kaznenog prostora pogodi levi ugao Ikera Kasiljasa.

Očekivalo se da "kraljevski" klub munjevito odgovori na vođstvo domaćina, ali sve što su imali izabranici Karla Anćelotija jeste posed lopte i jedan pokušaj Hamesa Rodrigeza, ali je to bilo nedovoljno da se promeni rezultat do poluvremena.

Sudija David Fernandez Borbalan imao je mnogo posla, jer su obe strane izgledale kao da namerno žele da zakuvaju derbi, a u prvom poluvremenu sve je kulminiralo isključenjem stratega Atletika Dijega Simeona koji je burno reagovao na to što arbitar zadržava Huanafrana kraj aut linije.

Brza postavljana defanzivaca "jorgandžija" nisu dozvolila Realu da se organizuje, pa se u drugom delu igre beleže šutevi Rodrigeza i Kristijana Ronalda, koji je ušao u drugom poluvremenu, ponovo nedovoljno da se ugrozi čuvar mreže Moja.

Ronaldo i saigrači su držali i dalje više loptu u nogama, pa tako sve do kraja meča, a na kraju je poražena strana imala i jedan više šut na gol (12:11), ali to nije za utehu, shodno tome da trofej Superkupa do narednog finala na sebi nosi crveno-belu boju.

Na kraju, Real je ostao i sa deset igrača na terenu pošto je Luka Modrić u poslednjem minutu susreta zaradio drugi žuti karton.

Atletiko Madrid - Real Madrid 1:0 (1:0)

Stadion: "Visente Kalderon". Sudija: David Fernandez Borbalan. Strelac: Mandžukić 2 (Atletiko Madrid).

Atletiko Madrid: Moja, Sikera, Godin, Miranda, Huanfran, Gabi, Tijago, Koke,  Grizman (od 73. Himenez), Garsija (od 90. Nigez), Mandžukić (od 85. Rodrigez).

Real Madrid: Kasiljas, Karvahal, Varan, Ramos, Koentrao (od 79. Marselo), Kros (od 46. Ronaldo), Alonso, Modrić, Bejl, Benzema, Rodrigez (od 65. Isko).

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

(VIDEO) KRALJ JE PAO Jorgandžijama Superkup!

Izvor: Press, 23.Avg.2014

Atletiko Madrid je osvojio Superkup Španije! Jorgandžije su u revanšu na Visente Kalderonu savladali Real sa 1:0, a gol odluke postigao je Mario Mandžukić. U prvom meču bilo je 1:1.. Hrvatski reprezentativac je postigao pogodak u 2. minutu meča, posle samo 90 sekundi igre, a asistirao mu je Antoan...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.