Dončić 21. za 21. stigao Kidov rekord, invazija Slovenaca na Majami! (video)

Izvor: Sportske.net, 27.Feb.2020, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dončić 21. za 21. stigao Kidov rekord, invazija Slovenaca na Majami! (video)

Luka Dončić dominirao u derbiju Teksasa, sutra velika žurka, slavi 21. rođendan protiv Dragića, veliki broj zemljaka stigao u goste.

Luka Dončić je dominirao i u derbiju Teksasa, nova fantastična partija Slovenca 26 poena, 14 asistencija, 10 skokova, niko mu neće zameriti sedam izgubljenih lopti. Važna pobeda za Dalas u državnom derbiju u San Antoniju, Porzingis je dodao 28 poena i 12 skokova.

Dončiću je ovo 12 tripl-dabl u sezoni, imao ukupno 21, izjednačio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je rekord Džejsona Kida, kada su Mavsi u pitanju. Sutra puni 21 godinu, ovo deluje nestvarno. Dalasu je ovo prva pobeda u pet mečeva na gostovanju Sparsima, a sada su 13 pobeda iznad 50%, imaju najbolji skor u sezoni. Nisu paničili ni kada su postigli samo poen u prvih šest minuta poslednje četvrtine, i kada je trojkom Lajlsa, San Antonio došao do prednosti 90:89. Usledila je serija gostiju koji su rešili pitanje pobednika.

#NBA| #12Dicembre

🌟 Il protagonista

21^ tripla doppia in carriera per @luka7doncic, decisiva per sbancare il parquet di #GoSpursGo:

26 punti

10 rimbalzi

14 assist

PO oramai sicuri per #MFFL, riuscirà lo sloveno a ripetere tali prestazioni?#OTNBApic.twitter.com/nrljpeZ3PU

— Vita Sportiva (@vitasportivait) February 27, 2020 "

Bobi Marjanović nije igrao protiv bivšeg tima.

Kavaj Leonard je završio veći deo posla, 24 poena, 14 skokova, 5 asistencija, "Kandža" je vodio Klipse do trijumfa u pustinji. Novi igrači Redži Džekson i Markus Moris su pogodili trojke u finišu i prelomili utakmicu.

Nova sjajna partija Džejsona Tejtuma, 33 poena, 11 skokova, Boston je nastavio da pobeđuje na turneji. Timovi su loše šutirali, ali u poslednjoj četvrtini su gosti dodali gas, domaćima ni 38 poena Donovana Mičela nije bilo dovoljno da izbegnu četvrti poraz u nizu.

"Grizliji" su primili 140 poena u Hjustonu, Vestbruk im je ubacio 33, Harden 30, Roketsi su pogodili 23 trojke, odmorili ključne igrače, na drugoj strani videli smo Marka Gudurića 4 poena za 7 minuta. Inače Harden i Vestbruk su iskombinovali 46 poena do poluvremena, čitav tim Memfisa je u isto vreme postigao 47, jasno sve je bilo rešeno nakon prvog dela, kada su "Grizliji" zaleđeni na -26.

Iznenađenje večeri napravila je Minesota. Tim koji optužuju da "tankuje" gubi namerno zbog draft lutrije je pobedio Majami. Nema Taunza, ali je Rasel ubacio 27 poena, Bisli dodao 21, verovatno je Hit potcenio goste, bili su na +12 četiri minuta pre kraja, a onda su stvari krenule loše, na samom kraju je Rasel blokirao Batlera i sačuvao pobedu "Vukovima". Slovenci na tribinama su bili razočarani, mnogo njih je stiglo, par hiiljada u Majami, čekaju duel Dragića i Dončića, oko 2000 njihovih zemljaka biće na tribinama u petak.

Aron Gordon igra odlično, 25 poena, 10 skokova, Orlando je slavio u Atlanti, Vučević je sa 17 poena i 12 skokova upisao novi dabl-dabl. Ovde jednostavno greške nije smelo da bude, ovakve mečeve Medžik mora da dobija, na osmom su mestu, na poziciji za plej-of, imaju pet pobeda više od Vašingtona.

U duelu beznadežnih timova Šarlot je slavio protiv Niksa, Vašington je produžio tanušnu nadu pobedom nad Bruklinom. Posle dva meča u kojima je davao više od 50 poena, Bredli Bil je postigao 30, ruki Hačimura 21, Bertans 17. Netsi su imali samo devet igrača, grčevito će braniti ovih pet pobeda prednosti koje imaju u trci za plej ofm ali ovakvi kakvi su sada, nisu pretnja ni za koga...

Nova bruka Filadelfije van svoje kuće, jednostavno, ovaj tim na strani je prosečan. Dobio ih je Klivlend, i to bez Dramonda, Kolin Sekston je ubacio 28 poena. Embid se povredio, Simons je takođe van stroja, to se teško može uzeti kao opravdanje, imaju skor 9-21 van svoje dvorane. Peti su trenutno, inače Embid je iščašio rame, videćemo koliko će odsustvovati.

Rezultati:

Juta - Boston 103:114

Feniks - LA Klipers 92:102

San Antonio - Dalas 103:109

Hjuston - Memfis 140: 112

Majami - Minesota 126:129

Atlanta - Orlando 120:130

Šarlot - Njujork 107:101

Vašington - Bruklin 110:106

Klivlend - Filadelfija 108:94

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.