Dominacija fudbalera, Mesi najplaćeniji sportista sveta

Izvor: RTS, 11.Jun.2019, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dominacija fudbalera, Mesi najplaćeniji sportista sveta

Američki časopis Forbs objavio je listu najplaćenijih sportista na svetu, a prva tri mesta zauzimaju fudbaleri – Mesi, Ronaldo i Nejmar.
Omaleni Argentinac i član Barselone prošle godine zaradio je 127 miliona dolara, 18 više od večitog rivala Kristijana Ronalda, igrača italijanskog Juventusa.

Na trećem mestu je Brazilac Nejmar, sa zaradom od 105 miliona dolara i to su jedini sportisti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji zarađuju šestocifrene sume u američkim novčanicama.
Četvrto mesto drži meksički bokser Kanelo Alvarez sa 94 miliona, a par stotina hiljada manje zaradio je Rodžer Federer (93,4).
Šesto i sedmo mesto drže kvoterbekovi iz američkog fudbala Rasel Vilson (89,5) i Aron Rodžers (89,3), dok poslednja tri mesta na listi dest najplaćenijih pripadaju košarkašima – Lebronu Džejmsu (89), Stefu Kariju (79,8) i Kevinu Durentu (65,4). 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Forbs: Trojica fudbalera najplaćeniji na svetu

Izvor: B92, 11.Jun.2019

Fudbaler Barselone Lionel Mesi je prošle godine zaradio 127 miliona dolara i nalazi se na vrhu liste najplaćenjih sportista, u izboru magazina Forbs...Ugledni magazin je na drugu poziciju postavio igrača Juventusa Kristijana Ronalda, sa zaradom od 109 miliona dolara, dok je Nejmar na trećem mestu...

Nastavak na B92...

Mesi najplaćeniji sportista sveta, Đoković u prvih 20

Izvor: MozzartSport.com, 11.Jun.2019

Fudbaleri su zavladali svetom! Prvi put otkako se pravi godišnja Forbsova lista najplaćeniji sportista sveta, na prva tri mesta su fudbaleri. Prvo mesto ove godine pripada Lionelu Mesiju, koji će u 2019. godini zaraditi ukupno 127.000.000 dolara, od čega će 35.000.000 biti samo od sponzora. Na drugom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Forbs: Đoković i Jokić među najplaćenijim sportistima sveta

Izvor: Danas, 11.Jun.2019

Fudbaler Barselone Lionel Mesi bio je najplaćeniji sportista sveta u 2018. godini sa zaradom od 127 miliona dolara, a na drugom mestu je prvotimac Juventusa Kristijano Ronaldo, koji je lane prihodovao 18 miliona manje, objavio je specijalizovani magazin Forbs. Članak Forbs: Đoković i Jokić među...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.