Izvor: MozzartSport.com, 17.Avg.2020, 21:26

Dok favoriti redom padaju, Standard stoji uspravno: Crveni za tri minuta okrenuli Beveren (VIDEO)

Klub iz Liježa posle dva kola ima maksimalan učinak

Dok favoriti redom padaju na startu šampionata u Župiler ligi, Standard posle 180 minuta fudbala u novoj sezoni stoji uspravno. Nakon trijumfa na otvaranju prvenstva protiv Serkl Briža, Crveni su u uzbudljivom meču, nakon preokreta savladali i Vasland Beveren na gostovanju, zadržavši maksimalan učinak i posle druge runde - 2:1 (0:0).

Iako je morala da nadoknađuje gol zaostatka, moramo reći da je ekipa iz Liježa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zasluženo slavila na kraju. Gosti su napali od samog starta, uglavnom je pretio Maksim Lestijen, kako u prvom, tako i u drugom poluvremenu, ali je Lukas Pirar spustio rampu pred gol Beverena i držao domaćina u životu. I kako to obično biva, iako nepisano pravilo, ona da kazna za promašaje uvek sledi i ovog puta se obistinila. Srpski defanzivac Aleksandar Vukotić je odličnom dugom loptom pronašao Alesandra Albanezea na levom boku, ovaj bez ikakvih problema zaobišao Mergima Vojvodu - Atalanta se interesuje za njega - uputio oštru loptu na penal, a odatle je pod prečku poslao Jur Šrivers.

No, to nije demoralisalo goste, već naprotiv, kao da ih je dodatno razljutilo. Standard je pojačao sa napadima, ali nikako nije uspevao da probije bedem Beverena. Ipak, posle jedne uigrane akcije, Kolins Faj je na šesnaestercu pronašao Selima Amalaha koji je odličnim volej udarcem doneo gostima potpuno zasluženo izjednačenje. Prva sledeća organizovana akcija donela je i izjednačenje, kada je nakon gužve u šesnaestercu povratnu loptu Felipea Avenatija u padu u gol poslao jedan od najboljih fudbalera Standarda, Samuel Bastijen.

Crveni ni tada nisu stali, ali do kraja nisu uspeli da pobegnu na bezbednih dva gola razlike. Vasland Beveren nije ni imao priliku da ugrozi gol gostiju.

BELGIJA 1 – 2. KOLO

Petak

Muskron - Mehelen 0:1 (0:1)

/Storm 9/

Subota

Genk - Heverle 1:1 (0:0)

/Ito 55 - Henri 85/

Šarlroa - Ostende 1:0 (0:0)

/Rezaj 76/

Gent - Kortrajk 1:2 (0:1)

/Plastun 59 - Mofi 22, Van der Brugen 83/

Nedelja

Serkl Briž - Antverpen 2:1 (0:1)

/Mbenza 80, 86 - Gerkens 32/

Eupen - Klub Briž 0:4 (0:1)

/Bađi 14, Dijata 59, 69, Vormer 76/

Beršot - Zulte Varegem 3:1 (1:0)

/Tisudali 32, Holchauzer 68, 87 - Berahino 57/

Anderleht - Sint Trujden 3:1 (1:0)

/Mihaličenko 41, Dimata 50, Tau 90+3 - Balongo 88/

Ponedeljak

Vasland Beveren - Standard Lijež 1:2 (0:0)

/Šrivers 60 - Amalah 67, Amalah 70/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.