Đurčić: Selektor je napravio hrabar potez, igrač od 18 godina može isto što i onaj od 28

Izvor: Blic, 10.Okt.2012, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurčić: Selektor je napravio hrabar potez, igrač od 18 godina može isto što i onaj od 28

Spektakl na Marakani je sve bliže. U petak, od 20:30, u derbiju naše kvalifikacione grupe za odlazak na prvenstvo sveta, fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Belgijanaca. Ekipa "orlova" prepuna maltene golobradih mladića zahvalna je selektoru Mihajloviću na takvom poverenju, ali puko učešće nije njen cilj. Želja su pobede, a upravo to i najavljuju mlade nade našeg fudbala.

Jedna od njih je Filip Đuričić, koji se javno zahvalio selektoru Siniši Mihajloviću na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tome što je mladima ukazao šansu.

"Selektor se odlučio na hrabar potez, jer igrač od 18 godina može da uradi isto što i onaj sa 28, ako poseduje talenat. Što se tiče mečeva sa Belgijom i Makedonijom (sa kojom "orlovi" igraju u utorak u Skoplju), sportski je očekivati šest bodova. Sve zavisi od nas. Meni je svaki meč poseban. Maštao sam da igram na 'Marakani' i to mi je motiv više. Mada, iskreno, i u Novom Sadu sam imao lepih trenutaka sa maldom reprezentacijom", rekao je Đuričić.

Sa njim se složio i Dušan Tadić, koji ima jednu želju za meč sa Belgijom - da ne igra protiv komšije. Naime, jedan od najkvalitetnijih belgijskih reprezentativaca, Naser Čadli, ne samo da je Tadićev saigrač u klubu, već i komšija.

"Poštujem Nasera, komšija mi je. Rekao mi je da oni 'dolaze po tri boda' i potpuno ih razumem, ali ćemo mi učiniti sve da im se ti planovi ne obisitine. Iskreno, voleo bih da ne bude u timu, jer se radi o jako kvalitetnom igraču", istakao je Tadić, dodavši da bi "orlovima" brz gol mnogo značio.

"Od starta meča ćemo im staviti do znanja 'ko se pita' na našem terenu", poručuje Tadić.

Matija Nastasić takođe ima klupskog kolegu koji bi mogao da se nađe sa suprotne strane kada timovi istrče na teren Marakane u petak uveče.

"Vensan Kompani i ja smo u Mančester sitiju pričali i o našem meču, ali i o situaciji u grupi u kojoj se nalazimo. Nije toliko važno da li je on dovoljno zdrav da zaigra protiv nas, Belgija zaista ima jaku ekipu", kaže Nastasić, dodajući da bi bilo lepo da Srbija da gol u prvih 15 minuta, ali i da "ako ne bude tako - sigurno ćemo ga dati do 90."

Povezane vesti: Novi peh za Belgijance, povredio se Felaini! Van Bujten igra protiv Srbije ako Kompani ne bude spreman Tošić i Biševac: Belgija je favorit, ali na Marakani sve zavisi od nas Lukaku propušta meč sa Srbijom, Kompani pod znakom pitanja Željko Brkić: Žao mi je Stojkovića, mogu da mislim kako se oseća sada

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đuričić: Selektor je napravio hrabar potez, igrač od 18 godina može isto što i onaj od 28

Izvor: Blic, 10.Okt.2012

Spektakl na Marakani je sve bliže. U petak, od 20:30, u derbiju naše kvalifikacione grupe za odlazak na prvenstvo sveta, fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Belgijanaca. Ekipa "orlova" prepuna maltene golobradih mladića zahvalna je selektoru Mihajloviću na takvom poverenju, ali puko učešće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.