Izvor: Piplmetar.rs, 22.Maj.2024, 06:32

Velika svetinja im propadala pred očima, a onda stvar uzeli u svoje ruke: Evo kako vi možete da im pomognete

A. G.

Kako bi sprečili dalje propadanje meštani ovog sela ali i brojni potomci čiji su preci potekli iz ovog kraja pokrenuli su akciju obnavljanja svetinje.
Foto: Rina

Najstarija crkva u Eparhiji Mileševskoj nalazi se u selu Crkveni Toci kod Prijepolja, sagrađena 1846. godine i posvećena je Svetim Apostolima Petru i Pavlu. Nažalost, crkva i crkveni dom su vremenom propadali, a negde krajem sedamdesetih godina prošlog veka urađene su samo „kozmetičke” popravke i od tada hram i pomoćni objekti bili su prepušteni zubu vremena. Kako bi sprečili dalje propadanje meštani ovog sela ali i brojni potomci čiji su preci potekli...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.