Đokoviću epska borba sa Federerom za drugu US Open titulu!

Izvor: Prva.rs, 14.Sep.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokoviću epska borba sa Federerom za drugu US Open titulu!



Kiša, tročasovno odlaganje, pad i krvava ruka na samom startu meča na "Artur Eš" stadionu - ništa nije moglo da skrene Noleta sa puta ka trofeju.
Pa ni neverovatno sramno ponašanje publike u Njujorku, koja je navijala za Rodžera kao da je Švajcarska igrala u Dejvis kupu, ali je svetski broj jedan bio jači i od rivala i od publike, za 21:21 u međusobnim duelima.
Svaki njihov meč nosi posebnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << draž i mnogi će se pamtiti, a ovaj posebno. Za Đokovića je ovo bilo 11. uzastopno finale na poslednjih 11 turnira, a istorijski 14. okršaj sa Federerom na grend slemu, što je rekord u međusobnim susretima neka dva tenisera na grend slemu.
Impresivno je ušao svetski broj jedan u finalnu borbu, viđen je po brejk na obe strane, kao i nezgodan Noletov pad. Kiša je učinila svoje, a teren očito nije bio dovoljno osušen, jer se prilikom jednog izlaska na mrežu okliznuo i pao u četvrtom gemu prvog seta.
Ipak, i pored toga je uspeo da vrati fokus, oduzme servir rivalu (4:3) i načini prvi korak ka trijumfu, da bi tek onda krenula dramatična borba.
Nole je spasao čak pet brejk lopti u maratonskom drugom gemu drugo seta, potom je priredio nekoliko sjajnih lob udaraca, ali je Rodžer uhvatio ritam. Čak tri svoja servis gema zaredom je uzeo bez izgubljenog poena i potvrdio da će se do kraja voditi žestoka bitka za svaki poen.
Priredili su tenis za uživanje, čak 14 minuta trajao je gem u kome je Đoković opet spasao još dve brejk lopte u jednom od njihovih najspektakularnijih gemova, ali je ukupno devetu šansu Federer iskoristio da produži finale.
Publika je naklonost prema švajcarskom teniseru posebno istakla u trećem setu, što je možda posebno motivisalo Novaka. Na 3:4 je spasao dve brejk lopte i to je bilo ključno jer je od tog trenutka nanizao pet gemova. Time je ne samo osvojio treći set i napravio brejk na startu četvrtog, već je to bio početak kraja finala.
Jedino što je Rodžer uspeo je da produži borbu za trofej na tri sata i 23 minuta, ali je Đoković potvrdio zašto je svetski broj jedan i zašto je Švajcarac odmah iza njega. Osvojio je drugi US Open i treću ovosezonsku grend slem titulu, a 10. u karijeri.
Bravo, šampione!

 
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.