Đoković bez titule u Parizu, velika pobeda Hačanova

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Nov.2018, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković bez titule u Parizu, velika pobeda Hačanova

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je danas u finalu mastersa u Parizu sa 0:2 od Rusa Karena Hačanova, ali će uprkos tome od sutra, u ponedeljak, ponovo biti prvi na ATP listi svetskih tenisera.

Meč Đoković-Hačanov trajao je sat i 40 minuta, a Rus je u dva dobijena seta ostvario rezultat od 7:5 i 6:4.

Prvi set dvojica protivnika započela su žestoko, s tim što je u prvoj polovini dominirao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Đoković koji je napravio i prvi brejk u četvrtom gemu za rezultat 3:1. Od trenutka kada mu je Hačanov već u narednom gemu oduzeo servis i popravio rezultat na 3:2, Novaku kao da je popustila pažnja, što je Rus iskoristio i nametnuo se snažnom igrom, da bi u završnici seta bio vidno superiorniji. Hačanov je u 11.gemu napravio još jedan brejk za 6:5, nakon čega je dobio svoj servis i okončao prvi set s 7:5 u svoju korist.

Mladi Rus, koji je u finalu mastersa u Parizu – inače prvom u karijeri u kojem je nastupio kao finalista – pokazao da se u budućnosti u svetskom tenisu mora na njega računati, napravio je u drugom setu svoj treći brejk i poveo sa 2:1. Dvojica protivnika potom su dobijali svaki svoj servis, tako da je Hačanov došao do pobede sa 6:4.

Karen Hačanov se trenutno nalazi na 18. poziciji ATP liste, ima 22 godine i jedan je od igrača za kojeg se smatra da će obeležiti svetski tenis u predstojećoj budućnosti. Na mastersu u Parizu, skrenuo je snažno na sebe pažnju kada je u osmini finala protiv Džona Iznera spasao dve meč lopte, a i brzopoteznom pobedom od 2:0 (6:4, 6:1) protiv osmog igrača sveta Dominika Tima u polufinalu.

Đoković se danas u Parizu borio za svoj 33. masters u karijeri, a Hačanov za prvi. Njih dvojica prvi put su se sastali na terenu na ovogodišnjem grend slemu u Vimbldonu, kada je Novak ubedljivo pobedio sa 3:0.

Kao pobedniku na mastersu u Parizu, Hačanovu pripada ček na blizu milion dolara i 1000 ATP poena.

Novak će sutra, u ponedeljak, ponovo stati na čelo ATP liste, bez obzira na današnji poraz u finalu pariskog mastersa. On je poene za plasman na prvo mesto zaradio već sredinom pariskog turnira kada se dosadašnji broj jedan, Rafael Nadal povukao sa takmičenja, a lista će se ozvaničiti u ponedeljak.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djoković bez titule u Parizu, velika pobeda Hačanova

Izvor: Beta, 04.Nov.2018

Srpski teniser Novak Djoković nije danas uspeo da osvoji masters u Parizu, pošto je u finalu izubio od 18. igrača sveta Rusa Karena Hačanova posle dva seta, 5:7, 4:6.Djoković je tako prvi put poražen u finalu mastersa u Parizu i ostao je na 32 titule iz masters serije, a Hačanov je osvojio prvi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.