Sport

0

Đoković bez titule u Parizu, velika pobeda Hačanova

Autor: Mira Popović

Izvor: Novi magazin

Đoković bez titule u Parizu, velika pobeda Hačanova

Izvor: Foto: Beta, AP

Meč Đoković-Hačanov trajao je sat i 40 minuta, a Rus je u dva dobijena seta ostvario rezultat od 7:5 i 6:4.

Prvi set dvojica protivnika započela su žestoko, s tim što je u prvoj polovini dominirao Đoković koji je napravio i prvi brejk u četvrtom gemu za rezultat 3:1. Od trenutka kada mu je Hačanov već u narednom gemu oduzeo servis i popravio rezultat na 3:2, Novaku kao da je popustila pažnja, što je Rus iskoristio i nametnuo se snažnom igrom, da bi u završnici seta bio vidno superiorniji. Hačanov je u 11.gemu napravio još jedan brejk za 6:5, nakon čega je dobio svoj servis i okončao prvi set s 7:5 u svoju korist.

Mladi Rus, koji je u finalu mastersa u Parizu – inače prvom u karijeri u kojem je nastupio kao finalista – pokazao da se u budućnosti u svetskom tenisu mora na njega računati, napravio je u drugom setu svoj treći brejk i poveo sa 2:1. Dvojica protivnika potom su dobijali svaki svoj servis, tako da je Hačanov došao do pobede sa 6:4.

Karen Hačanov se trenutno nalazi na 18. poziciji ATP liste, ima 22 godine i jedan je od igrača za kojeg se smatra da će obeležiti svetski tenis u predstojećoj budućnosti. Na mastersu u Parizu, skrenuo je snažno na sebe pažnju kada je u osmini finala protiv Džona Iznera spasao dve meč lopte, a i brzopoteznom pobedom od 2:0 (6:4, 6:1) protiv osmog igrača sveta Dominika Tima u polufinalu.

Đoković se danas u Parizu borio za svoj 33. masters u karijeri, a Hačanov za prvi. Njih dvojica prvi put su se sastali na terenu na ovogodišnjem grend slemu u Vimbldonu, kada je Novak ubedljivo pobedio sa 3:0.

Kao pobedniku na mastersu u Parizu, Hačanovu pripada ček na blizu milion dolara i 1000 ATP poena.

Novak će sutra, u ponedeljak, ponovo stati na čelo ATP liste, bez obzira na današnji poraz u finalu pariskog mastersa. On je poene za plasman na prvo mesto zaradio već sredinom pariskog turnira kada se dosadašnji broj jedan, Rafael Nadal povukao sa takmičenja, a lista će se ozvaničiti u ponedeljak.

 

Đoković: Hačanov je zaslužio trofej

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je Rus Karen Hačanov zaslužio danas da pobedi i osvoji masters u Parizu.

Đoković je izgubio od Hačanova sa 5:7, 4:6 i pretrpeo prvi poraz u petom finalu mastersa u Parizu.

"Čestitam Karenu, odigrao je sjajan meč i zaslužio je trofej. Želim mu uspeh i u budućnosti. Ovaj turnir ima veliku istoriju, publika je ovde sjajna, ima veliku strast prema ovom sportu", rekao je Đoković posle meča.

Hačanov je osvojio najveću titulu u karijeri, a postao je prvi ruski teniser koji je osvojio masters još od Nikolaja Davidenka 2009. godine.

"Ovo je moja najveća titula u karijeri, srećan sam što ću na ovakav način završiti sezonu, pobedom protiv Novaka Đokovića i osvajanjem mastersa. To je san koji se ispunio. Đoković će od sutra biti prvi na svetu i to sve objašnjava. Čestitam mu na sjajnom povratku, on je inspiracija za mnoge igrače i pravi šampion", rekao je Hačanov.

On će sa 18. skočiti na 11. mesto na sutrašnjoj ATP listi.

"U sledećoj sezoni ću nastaviti da radim sa mojim timom, da napredujem, želim da se borim protiv igrača kakav je Novak, na najvećim turnirima. Nadam se da ću ga jednog dana stići i sve što je on ostigao, ali to će biti veoma teško", naveo je Hačanov.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR