Đoković bez finala u Londonu

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2020, 20:27

Đoković bez finala u Londonu

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Završnog mastersa u Londonu pošto je danas, u prvom polufinalu, izgubio od Austrijanca Dominika Tima sa 5:7, 7:6, 6:7.

Meč prvog i trećeg tenisera trajao je skoro tri sata. Bila je peta Tima protiv Đokovića u 12 odigranih mečeva.

Tim će se za titulu u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Londonu boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Španac Rafael Nadal i Rus Danil Medvedev.

Na početku meča i Đokovic i Tim su bili sigurni na svoj servis pa brejk prilika nije bilo sve do desetog gema kada je Austrijanac iskoristio prvu brejk loptu, što mu je bilo dovoljno za vođstvo od 1:0.

Srpski teniser je u petom gemu drugog seta spasio jednu brejk loptu, a potom je u osmom stigao i do prve prilike da oduzme servis protivniku, ali je ritern poslao u aut.

Đokovic je u 12. gemu propustio još dve brejk, odnosno set lopte, pa je taj deo igre rešen u uzbudljivom taj-brejku koji je na kraju dobio srpski teniser sa 12:10. Tim je u taj-brejku propustio četiri meč lopte, pre nego što je Đoković iskoristio drugu, ukupno četvrtu set loptu.

U trećem setu nije bilo brejkova i ponovo se sve rešavalo u taj-brejku. Đoković je poveo sa velikih 4:0 i kada je izgledalo da će rešiti meč u svoju korist, Tim je vezao šest poena. Prvu meč loptu u tom taj-breju Đoković je spasio, ali nije uspeo i drugu.

Nastupom u Londonu Đoković je stavio tačku na sezonu 2020. u okviru koje je osvojio četiri titule (Australijan open, Dubai, Sinsinati i Rim) i šesti put u karijeri godinu završio na vrhu ATP liste.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.