Đoković: Nisam Supermen

Izvor: Mondo, 25.Mar.2016, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Nisam Supermen

Uoči početka odbrane titule u Majamiju i sjajnog niza koji ima, najbolji teniser sveta poručuje da nije nepobediv

Foto: Getty images/Michael Dodge

Novak Đoković već mesecima prednjači na ATP turu, suvereno vlada na listi, osvaja trofeje i obara rekorde. Baš u Majamiju, koji počinje večeras, drži jedan, ali uprkos tome što igra sjajno ističe da se ne oseća nepobedivim.

Iako su ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uporedili sa Supermenom, Đoković kaže da se ne oseća tako.

"Ne osećam se kao Supermen, iako volim Supermena. Ne smatram se nepobedivim, iako su iza mene možda najboljih 15-20 meseci u mojoj karijeri i životu", rekao je Đoković za sajt ATP.

On je prošle godine ubedljivo okončao sezonu na prvom mestu ATP liste, osvojio 11 trofeja, a ove nastavio u istom ritmu, podigao već tri pehara i u 23 odigrana duela pretrpeo samo jedan poraz, i to u meču koji je morao da preda zbog infekcije očiju.

"Pokušavam da ovaj period karijere, kada igram najbolje, iskoristim u potpunosti, da ostanem zdrav i da osvojim što je moguće više velikih trofeja".

Srpski teniser je u poslednjih pet godina četiri puta trijumfovao na mastersu u Majamiju, gde večeras kreće u odbranu titule protiv Britanca Kajla Edmunda. Na drugi masters sezone stigao je posle osvajanja trofeja u Indijan Velsu, petog u karijeri, što nikada nikome pre njega nije pošloza rukom, a trećeg u nizu.

On kaže da voli te turnire, jer dugo traju i nemaju prenatrpan raspored.

"Indijan Vels i Majami traju ukupno četiri nedelje, a maksimalno se igra šest mečeva po turniru i to znači da imaš dovoljno vremena da se oporaviš između mečeva i da se spremiš za naredni. Raspored je jako dobar, nije sve gusto kao na ostalim turnirima iz masters serije koji traju po nedelju dana", rekao je Đoković.

Kaže da mu prija da igra u Ki Biskejnu.

"Uvek je dobro vratiti se na teren na kojem sam imao toliko uspeha, pogotovo 2007. godine, kada sam ovde osvojio do tada za mene najveći trofej".

Na turniru u Majamiju nastupaće i Rodžer Federer, kome će to biti prvi nastup posle Australijan Opena i dvomesečne pauze zbog povrede i operacije kolena.

"Jako je dobro za tenis što se Federer vraća na tur. On je veoma bitan za ovaj sport i njegov povratak nagoveštava da će ovaj turnir biti izuzetno težak", naglasio je najbolji teniser planete.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nisam Supermen ali volim taj film Novak raspolozen uoci meca sa 87. igracem sveta

Izvor: medio.rs, 25.Mar.2016

Najbolji teniser planete raspoložen pred još jednu obavezu odbrane titule..Najbolji teniser sveta Novak Ðoković, uoči pohoda na šestu titulu na Mastersu u Majamiju, rekao je da se ne smatra nepobedivim, uprkos tome što je iza njega najboljih 15-20 meseci u karijeri...Ðoković je istakao da ima...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.