Đoković: Cilj je prvo mesto na ATP listi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Cilj je prvo mesto na ATP listi

ŠANGAJ - Novak Đoković završio je sezonu na najbolji mogući način, trijumfom u Šangaju, na završnom godišnjem masters turniru i dolaskom nadomak drugog mesta na ATP listi, a osnovni cilj naredne godine biće mu pokušaj da postane prvi reket sveta.

"Verujem, naravno, da imam kvalitet da već naredne godine dospem na prvo mesto, ali to može da se desi i u narednih nekoliko, ili čak u narednih deset sezona", rekao je Đoković.

Srpski teniser ističe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << međutim, da je dosta naučio iz ove i prethodne sezone i da veruje da neće ponavljati greške koje je pravio.

"Moj životni cilj ostao je isti, dolazak na prvo mesto ATP liste. To sam od prvog dana pokušavao da ostvarim, ali moram da kažem da sam u prethodnom periodu naučio neke važne lekcije. Sada znam da kada previše pažnje posvećujem rejtingu, svari obično krenu drugim tokom", kaže srpski as.

Đoković kaže da je Rafael Nadal sasvim zasluženo sezonu završio kao prvi igrač sveta, jer je tokom cele godine dominirao i osvojio gotovo sve najvažnije turnire, ali dodaje da se definitivno više ne radi o obračunu dvojice igrača.

"Sada je potpuno jasno da se više ne radi samo o Nadalu i Rodžeru Federeru. U vrhu su sada petorica, šestorica ili možda čak sedmorica igrača koji mogu da pobede vodeći dvojac. Za svetski tenis je svakako dobro da u finalu najvećih turnira sve češće vidimo nova lica", rekao je Đoković.

Treći igrač sveta dodaje da je posebno zadovoljan pobedom u Šangaju zbog toga što je izgubio tri poslednja finala - u Kvinsu, Sinsinatiju i Bangkoku. Poslednju titulu osvojio je u maju na turniru masters serije u Rimu.

"Izgubio sam nekoliko finala, ali sam ovom pobedom sve to nadoknadio. Osvojio sam prvi i poslednji veliki trofej u ovoj godini i to će mi svakako biti veliki podstrek za početak naredne sezone", rekao je Đoković, koji je u januaru u Melburnu osvojio svoj prvi gren slem turnir.

Komentarišući činjenicu da je Srpskinja Jelena Janković prva teniserka sveta, a na istoj poziciji u muškom dublu nalazi se Nenad Zimonjić u paru sa rođenim Beograđaninom Danijelom Nestorom, Đoković se našalio na svoj račun.

"Pošto se Srbija sada navikla na prva mesta, očigledno ću morati malo da se potrudim i da poradim na tome da i ja postanem broj jedan", rekao je Đoković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATP MASTERS: Đoković je najbolji!

Izvor: Mondo, 16.Nov.2008

Novak Đoković je superiorno počeo sezonu, osvajanjem Australijan Opena, a zatim je i okončao u velikom stilu, titulom na poslednjem turniru godine, Masters kupu u Šangaju.

Nastavak na Mondo...

Đoković: Sada je cilj prvo mesto

Izvor: RTS, 16.Nov.2008

Novak Đoković završio je sezonu na najbolji mogući način, trijumfom na završnom godišnjem masters turniru i dolaskom nadomak drugog mesta na ATP listi, a osnovni cilj naredne godine biće mu pokušaj da postane prvi reket sveta..."Verujem, naravno, da imam kvalitet da već naredne godine dospem...

Nastavak na RTS...

Đoković: "Želim da budem prvi"

Izvor: B92, 16.Nov.2008

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle trijumfa na Mastersu da bi voleo da sledeće sezone postane prvi teniser na svetu..."Naravno da verujem da posedujem kvalitet za prvu poziciju na ATP listi, sledeće ili za dve godine, a možda i za deset. To je moj životni cilj koji oduvek pokušavam...

Nastavak na B92...

Kruna i prvo mesto

Izvor: Kurir, 17.Nov.2008, 08:37

Dubl Nenad Zimonjć i Danijel Nestor završiće godinu na prvom mestu ATP liste dublova. Srpsko-kanadski par je u borbi za titulu na Masters kupu u Šangaju pobedio Majka i Boba Brajana rezultatom 7:6, 6:2 i tako svrgnuo američke blizance s trona. Dva tenisera rođena u Beogradu uspela su da okončaju...

Nastavak na Kurir...

Đoković od 12. januara drugi na ATP listi

Izvor: 24sata, 18.Nov.2008, 02:37

Poraz od Žoa Vilfreda Conge u Šangaju koštao je Novaka Đokovića ne samo 100.000 dolara već i drugog mesta na ATP listi. Osvajač Mastersa bi sa tih 100 bodova prestigao Rodžera Federera, koji bi prvi put od 10. novembra 2003. godine bio plasiran slabije od druge pozicije.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.