Đoković: "Želim da budem prvi"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle trijumfa na Mastersu da bi voleo da sledeće sezone postane prvi teniser na svetu.

Izvor: Saša Ozmo

Nedelja, 16.11.2008.

18:25

Default images

„Naravno da verujem da posedujem kvalitet za prvu poziciju na ATP listi, sledeće ili za dve godine, a možda i za deset. To je moj životni cilj koji oduvek pokušavam da ostvarim. Ipak, već sam naučio lekciju da ne igram dobro kada previše obraćam pažnju na rejting“, rekao je Đoković.

Treći teniser planete smatra da je Rafael Nadal zaslužio da završi godinu kao ’broj 1’, ali i da mu je drago što se konkurencija pojačava.

„Više se u muškom tenisu ne ’vrti’ sve oko dvojice igrača. Sada postoje 5-7 tenisera koji mogu jedan drugog da pobede. Mislim da je dobro za razvoj ovog sporta što ima više igrača koji uspevaju da se plasiraju u završnicu najvećih turnira“.

Novak je naglasio da je zbog trijumfa u Šangaju posebno srećan jer je prethodna tri finala izgubio (Kvins, Sinsinati, Bangkok).

„Nisam uspeo da slavim u prošleih nekoliko finala, ali sada jesam. Okončao sam sezonu onako kako sam je i počeo – pobedom na velikom takmičenju. To mi predstavlja ogroman podstrek pred sledeću sezonu“, kaže Đoković.

Zatim je osvajač Australijen opena po ko zna koji put odgovorio na pitanja stranih novinara u vezi sa usponom srpskog tenisa.

„Mislim da se Srbija navikava na preve na svetu, zbog Jelene i Ane, pa ću morati da poradim na tome“, našalio se Novak i dodao: „Mnogo pozitivnih stvari dogodilo se u srpskom tenisu u poslednje vreme i nemoguće je objasniti kako smo silne uspehe postigli u tako krakom vremenskom periodu. Svi smo imali različite puteve, a misilm da nas je dodatno motivisalo to što nismo trenirali u najboljim uslovima“.

Novak Đokovič sada zaostaje samo deset bodova na ATP listi za drugoplasiranim Rodžerom Federerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

9 h

Podeli: