Đoković: Brinuo sam za igrače, Melburn bio najzagađeniji grad na svetu

Izvor: RTS, 19.Jan.2020, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Brinuo sam za igrače, Melburn bio najzagađeniji grad na svetu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je pred početak Australijan opena da je bio zabrinut za igrače u prethodnih nekoliko dana. Đoković je govorio o zagađenosti vazduha u Melburnu, izazvanim strahovitim požarima na jugoistoku ovog kontinenta.
Novak, koji je nedavno izjavio da bi organizatori mogli da razmišljaju i o odlaganju Australijan opena, priznao je da mu nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svejedno dok se informisao o problemima teniserki i tenisera.

"Da budem iskren, bio sam veoma zabrinut nekoliko dana", rekao je Đoković i nastavio o početku kvalifikacija i slučaju Dalile Jakupovič.
"Mislim da je Melburn tog dana bio najzagađeniji grad na svetu. Bio sam tužan kada sam video da pojedini igrači i skupljači loptica kolabiraju na terenu."
Kako kaže, dani pred start samog turnira takvi su da su učesnici turnira veoma optimistični.
"Poslednja tri dana je bilo stvarno dobar. Vazduh je bio svež, kao da se ništa nije dogodilo. Da li će se takve vremenske prilike nastaviti, ne znamo. Nadamo se, prvenstveno zbog zdravlja i dobrobiti igrača. Takođe, turnir bi imao velikih problema ako bi mečevi morali da se odlažu. Srećom, postoje tri stadiona sa krovom, ali i dalje postoji još mnogo mečeva i mnogo igrača. Nadajmo se da je najgore iza nas."
Đoković je bio jedan od učesnika egzibicije pred početak turnira pod nazivom "Rally4Relief", na kojoj je sakupljeno skoro pet miliona dolara za najugroženije.
"Jedna od najboljih egzibicija na kojima sam učestvovao. Teniske zvezde na jednom terenu, bilo je posebno i drago mi je što sam bio deo toga. Sve što kažemo čuje se u različim delovima sveta. Naravno, možemo da pričamo o tome, da podižemo svest o situaciju, budemo deo sličnih humanitarnih događaja i finansijski sami doprinesemo."
Iako je priča o smeni generacija sve aktuelnija, "velika" trojka koju čini sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom je pokupila poslednjih 12 pehara na grend slemovima.
"Ne mislim da su miljama daleko, to je možda bilo pre nekoliko godina. Verujem da su gladni uspeha. Imaju kvaliet da nas izazovu. Definitivno kucaju na vrata", zaključio je Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.