Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2021, 22:08

Dinamu izmiče tlo pod nogama, Rijeka ga nokautirala iz Kupa Hrvatske (VIDEO)

Ništa od duple krune za Modre ove sezone

Tron najboljeg hrvatskog kluba se ozbiljno zaljuljao zagrebačkom Dinamu.

Doskorašnji hrvatskog šampionata Rijeka je pokazala da sjajan prvi deo sezone nije slučajnost i napravila je iznenađenje i u nacionalnom kupu gde je usred Maksimiru eliminisala Dinamo u četvrtfinalu pobedom od 3:1.

Sada je definitvno da Modri neće odbraniti duplu krunu iz prošle sezone, a pitanje je da li će odbraniti i domaću titulu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << jer za sada deluje da ćemo gledati žestoku trku četiri kluba za prvo mesto.

Rijeka je Maksimir šokirala sa dva gola u tri minuta i izdržala pritisak domaćih do kraja. U intervalu od 27. do 30. minuta su mrežu Dinama tresli Horhe Obregon i švajcarski reprezentativac Josip Drmić, a na kraju mu je u nadokandi vremena definitivnu presudu potpisao njegov đak Robert Murić.

Za Dinamu su kobne bile kontre Riječana koji su maksimalno iskoristili visoko postavljenu odbranu domaćih. Kolumbijac Obregon je prvi kaznio Modre, a potom je Drmić duplirao prednost.

Posle toga je Dinamo dominirao, stvarao šanse i u 73. minutu smanjio zaostatak golom Tolića kojem je asistirao srpski napadač Komnen Andrić. Imao je Dinamo dve sjajne prilike preko Oršića za izjednačenje ali je prvi šut zaustavljen na gol-liniji, a drugi je zaustavila prečka.

Kada je Dinamo krenuo svim silama napred, u sedmom minutu nadoknade se otvorila kontra za Roberta Murića koji je zapečatio sudbinu kluba u kojem je ponikao i nije se baš na prijateljski način rastao sa njim.

Rijeka je poslednji polufinalista hrvatskog kupa pošto su prethodno plasman među četiri najbolja obezbedili Hajduk, Osijek i Gorica.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.