Dinamo Zagreb ostvario pobedu kakvu nije 60 godina!

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 00:30

Dinamo Zagreb ostvario pobedu kakvu nije 60 godina!

Fudbaleri zagrebačkog Dinama savladali su Betis u gostima rezultatom 1:0 (0:0) u prvoj utakmici dvomeča baraža nokaut faze Lige konferencije.

Jedini gol postigao je Bruno Petković u 76. minutu iz penala i na taj način se "osvetio" Robertu Jarniju.

Jarni, bivši fudbaler Betisa, danas je smenjen sa mesta selektora U17 reprezentacije Hrvatske jer je izjavio da će i kao "hajdukovac" navijati za španski tim, a Petkovića čeka kazna jer je zbog tog poteza nazvao Jarnija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "klovnom".

Međutim, ono što je, takođe, obeležilo ovaj meč jeste istorija koju su "modri" ispisali ovim trijumfom.

Naime, ovo je prva pobeda Dinama u gostima protiv neke od ekipa iz "liga petica".

Poslednji put, to se desilo još 1963. godine, kada je savladan Bajern u Minhenu rezultatom 4:1 u četvrtfinalu Kupa sajamskih gradova.

Trijumf je istorijski i zbog činjenice da je prvi Dinamov u Španiji ikada. Zapravo, nikada pre Zagrepčani nisu osvojili ni bod na Pirinejima. Imali su devet poraza na devet gostovanja.

"Nisam znao da je ovo prva pobeda Dinama na gostovanju u Evropi protiv neke ekipe iz 'lige petice'. Pošto mi u Hrvatskoj volimo istoriju, pa nek smo i mi ušli u istoriju", rekao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.