Dinamo šokirao Betis – Ajaks se spasao u 98. minutu!

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 23:58

Dinamo šokirao Betis – Ajaks se spasao u 98. minutu!

Fudbaleri Dinamo Zagreba savladali su Betis u Sevilji rezultatom 1:0 (0:0) u prvoj utakmici baraža plej-ofa Lige konferencije.

Junak trijumfa "modrih" kome se malo ko nadao bio je Bruno Petković, koji je realizovao jedanaesterac u 75. minutu i doneo prednost pred revanš na "Maksimiru" kroz sedam dana.

Zeleno-beli iz Andaluzije su imali veći posed i mnogo više prilika pred golom rivala, ali nisu umeli ove večeri to da materijalizuju.

I onda, kako to već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biva u fudbalu, kazna je stigla preko Bruna Petkovića, koji je pred kaznom od strane sopstvenog nacionalnog saveza pošto je Roberta Jarnog nazvao "klovnom".

Ništa, naravno, nije gotovo u ovom dvomeču, ali će Dinamo imati solidnu prednost pred revanš u Zagrebu.

Ajaks je pretio da ove večeri potpuno razočara svoje navijače u Amsterdamu, ali je na kraju ipak preživeo dva gola zaostatka protiv Bodo/Glimta – 2:2 (0:1).

Norvežani su vodili golovima Gronbeka u 16. i 64. minutu. I sve do nadoknade vremena su imali ta dva gola viška.

Ali, najpre u 91. minutu Van den Bumen smanjuje iz penala, da bi u 97. minutu Stiven Berghuis doneo, iz perspektive celog meča, ogromnih 2:2 Ajaksu.

U isto vreme Makabi Haifa je slavio u Bukureštu golom Pjeroa protiv Genta.

Dok su Servet i Ludogorec remizirali bez pogodaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dinamo Zagreb ostvario pobedu kakvu nije 60 godina!

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 00:30

Fudbaleri zagrebačkog Dinama savladali su Betis u gostima rezultatom 1:0 (0:0) u prvoj utakmici dvomeča baraža nokaut faze Lige konferencije...Jedini gol postigao je Bruno Petković u 76. minutu iz penala i na taj način se "osvetio" Robertu Jarniju...Jarni, bivši fudbaler Betisa, danas je smenjen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.