Izvor: MozzartSport.com, 23.Avg.2020, 15:46

Denver pod pritiskom, Jokić mora mnogo bolje, Gober caruje pod košem

Nagetsi pred ponorom, Toronto i Boston rešavaju sve u četiri utakmice serije

Asovi Lejkersa Lebron Džejms i Entoni Dejvis su potpuno dominirali u trećoj utakmici protiv Portlanda. Lebron je imao 38 poena, 12 skokova i 8 asistencija, a Dejvis 29 poena, 11 skokova, 8 asistencija i 3 blokade. Kada njih dvojica igraju tako, a uz to još dobiju pomoć ostalih saigrača, onda protivnik nema velike šanse za pobedu, a to su na svojoj koži osetili Blejzersi kojima ni dobro prvo poluvreme >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dejmiana Lilarda i Si-Džej Mekaluma, kao i drugo Karmela Entonija nisu pomogli.

Oklahomi je pomoglo odlično izdanje njihovih bekova, Krisa Pola, Šej Gidlžes-Aleksandra i Denisa Šredera, ali i još jedna loša šuterska veče Džejmsa Hardena i Erika Gordona. Tander je pobedio u produžetku i tako izbegao situaciju da gubi 3:0 u seriji protiv Roketsa. Harden i Gordon su kombinovano šutirali za tri poena 5/23, a cela ekipa je bila na 15/50, odnosno samo 30 odsto. Bez obzira što je Hjuston opet igrao dobru odbranu, ipak se ne može pobediti bez napadačkog učinka. A iako su Roketsi i dalje u prednosti od 2:1, treba uzeti u obzir da je Luguenc Dort dve utakmice zaredom dobro usporio Hardena koji u drugom delu utakmice nije izgledao ni fizički najbolje. Ako Oklahoma nastavi s trendom da igra brzu košarku, onda prolazak Hjustona nije toliko siguran koliko je to možda izgledao posle dva meča.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Prolazak Majamija protiv Indijane je prilično siguran i to ne samo zbog 3:0 nego zbog utiska kako Pejsersi jednostavno ne mogu da odgovore na izazove koje im Hit postavlja. Čak i kada ih krene u napadu, u odbrani Pejsersi ne izgledaju dobro i to stvarno ponekad izgleda kao da svi jedva čekaju da ovo završi. Neće Indijana da se preda, ali je ogromna prednost na strani Majamija, baš kao što je to na strani Milvokija koji se probudio posle prvog poraza. Kao da je ta utakmica trebala Janisu Adetokumbu i ekipi da se potpuno probude i pokažu Medžiku ko je ovde glavni. Slična situacija se Orlandu ponavlja drugu godinu zaredom. Sećamo se da su prošle godine iznenađujuće pobedili Toronto u prvoj utakmici prve runde plej-ofa, ali su onda izgubili sledeće četiri.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Danas se igraju nove četiri utakmice, a ljubiteljima košarke u Srbiji verovatno je najnaznimljiva ona poslednja, između Jute i Denvera. Nagetsi su stvarno jako loše izgledali u ove tri utakmice i imaju sreću šta ne gube s 3:0, ali ono što se događalo pre dva dana je potpuna sramota. Umesto da se probude posle loše igre u drugom meču, košarkaši Denvera su potpuno potopili i dozvolili Juti da ih doslovno deklasira. Posle toga je čak i trener Majkl Meloun izjavio kako nešto mora da se promeni, a vrlo lako je moguće da će se promeniti upravo on na kraju ove sezone. Denver već duže vremena ima problema s igrom u najvažnijim mečevima, a Meloun nije ni najmanje pokazao da je on spreman nešto da promeni. Verovatno je i on svestan da gubi poverenje u klubu, pa mora da se očekuje da danas smisli nešto da spasi što se spasiti može.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

I druga utakmica na Zapadu, onda između Dalasa i Klipersa, bi mogla biti jako zanimljiva, posebno ako Luka Dončić bude spreman za najveće izazove. Slovenački košarkaš je izgledao odlično u prve tri utakmice pre povrede zgloba. Trebao bi da igra, a pitanje je da li će biti u najboljem stanju. A sve bolje igre ima Kavaj Lenard, koji se lagano budi i zagreva na "radnu temperaturu". To nikada nije dobra vest za protivničke igrače i timove.

Na Istoku Toronto i Boston danas imaju priliku da naprave "metlu". Znamo da se nijedna ekipa nikada nije vratila pošto je gubila 3:0 u seriji, pa Reptorsi i Seltiksi traže način da što mirnije završe ovu priču. Toronto ima veliki razliku u kvaliteti u odnosu na Bruklin, pa je očekivano da završi posao sa makismalnih 4:0 u seriji, a Filadelfija možda izvuče neku očajničku dobru igru i dođe do pobede. Doduše, psihički ta ekipa ne izgleda uopšte dobro pa i kod njih možemo posle sezone da očekujemo neke promene, pre svega trenera Breta Brauna.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

A šta se tiče saveta za klađenje, danas idemo s ovim parovima:

KARIS LEVER (broj koševa (21,5), tip manje, kvota 1,90)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lever je najbolji igrač Bruklina, ali znaju to i košarkaši Toronta, koji su u prve tri utakmice najviše pažnje u odbrani posvetili baš njemu. Lever u niti jednom od ta tri meča nije postigao više od 16 poena, a Reptorsi su u svojoj ekipi imaju puno igrača koji mogu da odigraju dobro u defanzivi na njemu, pa očekujemo da se to ponovi i u četvtoj utakmci četvrtfinalne serije na Istoku

DŽERAMI GRENT (broj koševa (10,5), tip više, kvota 1,85)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Grent jednostavno mora da dobije veću ulogu s obzirom na to da Pol Milsap ne izgleda najbolje u startnoj ulozi. Ako Grent bude više igrao, onda se ova granica ne čini velikom. On ima dobar šut, pa bi odbranu Džeza mogao da kažnjava trojkama, a agresivnost bi mogla da mu donese i poneki koš sa linije slobodnih bacanja.

RUDI GOBER (broj koševa (16,5), tip više, kvota 1,80)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Gober je u seriji protiv Denvera na proseku od 20 poena uz 72 odsto šuta, a ima i 9,3 skokova i dve blokade. Očigledno, Francuz uživa da koristi celi prostor koji mu u odbrani otvara Nikola Jokić, a Nagetsi nemaju neko drugo rešenje s obzirom na to da je srpski košarkaš neophodan za njihov napad. Uostalom, za očekivati je da će Denver da pokuša šta više da zaustavi Donovana Mičela i Majka Konlija. Koliko god Gober mogao postići dosta koševa, toliko je Nagetsima važnije da zaustavi bekove Džeza.

MARKUS MORIS (broj koševa (12,5), tip više, kvota 1,85)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Moris je u svakoj od prve tri utakmice prebacio današnju granicu, a ima odličan procenat šuta od 56,3 odsto, odnosno 53,3 odsto za tri poena. S obzirom da igra prosečno 33 minuta po meču, onda bi trebalo da prebaci ovu granicu od 12,5 poena.

NBA - PLEJ-OF - ČETVRTINALE KONFERENCIJA

ISTOK

Nedelja

19.00: (3,70) Filadelfija (14,0) Boston (1,35) /u seriji 0:3/

Ponedeljak

00.30: (7,25) Bruklin (25,0) Toronto (1,10) /u seriji: 0:3/

ZAPAD

Nedelja

21.30: (3,70) Dalas (14,0) Los Anđeles Klipers (1,35) /u seriji 1:2/

Ponedeljak

03.00: (1,65) Juta (13,0) Denver (2,50) /u seriji: 2:1/

***kvote su podložne promenama

PIŠE: EMIR FULURIJA

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.