Delimično prigušen požar kod Nove Varoši; Kuće nisu ugrožene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2021, 11:09

Delimično prigušen požar kod Nove Varoši; Kuće nisu ugrožene

Požar koji prethodna dva dana bukti na južnom delu planine Murtenice, u selu Negbine, danas je delimično prigušen i, kako saznajemo, najbliža domaćinstva su van zone opasnosti.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević kazao je za Tanjug da je situacija na terenu danas mnogo bolja nego juče, ali da će biti potrebno još vremena da se najveća vatrena stihija u poslednjih sto godina na ovom području u potpunosti ugasi.

"Srbija šume kopaju put koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opkružiti ceo lokalitet požara, tako da će vatra moći da se guši iz svake pozicije. Zbog nepristupačnog terena vatra je gašena samo iz vazduha, i delimično je prigušena, ali plamti na još nekoliko mesta. Preko 150 hektara šume je zahvaćeno požarom, ali danas je zbog prokopanog puta mnogo laše da vatrogasci priđu i prinesu svoje cisterne bliže zahvaćenom području. Ni jedan objekat nije stradao u požaru, a domaćinstva više nisu u opasnosti", rekao je Vasiljević.

"Najvažnije je da kuće nisu ugrožene. Na terenu su dva helikoptera i 87 vatrogasaca, ne samo iz Zlatiborskog okruga već i iz Kraljeva, Valjeva, Beograda i Jagodine koji gase vatrenu stihiju na vrlo nepristupačnom terenu", rekao je načelnik Zlatiborskog okruga Boban Perišić.

On je naveo da su sve vatrogasne ekipe od ranih jutarnjih sati na terenu i da misli da će uspeti da požar danas stave potpuno pod kontrolu.

U gašenju požara učestvuje preko 100 vatrogasaca sa 30 vatrogasnih vozila i dva helikoptera MUP-a Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kako izgleda gašenje požara na Murtenici – okom kamere RTS-a

Izvor: RTS, 30.Jul.2021

Požar koji prethodna dva dana bukti na južnom delu planine Murtenice, u selu Negbine, danas je lokalizovan i, kako saznaje RTS, najbliža domaćinstva su van opasnosti. Juče dok su pripadnici Helikopterske jedinice MUP-a gasili vatru i ekipa RTS-a bila je sa njima. . Oko...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.