Dejvis kup: Janko lako stigao do 1:0, Srbija na dva seta od polufinala

Izvor: Blic, 10.Jul.2011, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvis kup: Janko lako stigao do 1:0, Srbija na dva seta od polufinala

Teniska reprezentacija Srbije nalazi se na korak od polufinala Dejvis kupa: vodi sa 2-1 protiv Švedske, a prvu od dve šanse za konačni trijumf ima Janko Tipsarević koji umesto Novaka Đokovića igra protiv Mihaela Rideršteda, 297. igrača sveta.

Tipsarević je odlično počeo četvrti meč ovog četvrtfinala, stigavši brejkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do prednosti od 2:1, a onda je u sledećem gemu, na sopstveni servis, izgubio samo jedan poen i krenuo ka osvajanju prvog seta.

Sjajnim potezima i sa osnovne linije, ali i u pravim jurišima ka mreži, Janko je uz još jedan brejk uvećao svoju prednost sve do 5:1, a prvu deonicu rešio je rezultatom 6:2.

Rideršted je krenuo mnogo bolje u drugom setu, napravivši odmah brejk, a potom je uvećao svoju prednost na 2:0 i imao novu brejk-šansu, no Janko je uspeo da izađe iz teške situacije na pravi način: prvo je smanjio vođstvo rivala, a onda na servis Šveđanina stigao do 2:2.

Pratite kretanje rezultata sa ovog duela uz Blicsport.rs!

Povezane vesti: Janko ponovo menja Noleta Šveđani pobedili Đokovića i Zimonjića i smanjili na 2:1! Tipsarević: Nole možda zaigra, a mi ćemo stvarno skočiti iz aviona Srbija - Švedska 2-0, Troicki siguran, Jankov rival povređen Troicki oduševljen atmosferom, svestan da je potcenio rivala
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.