Izvor: MozzartSport.com, 30.Avg.2020, 08:49

Dejvis 43, Lebron 36 poena i tripl-dabl, Lejkersi izbacili Portland (VIDEO)

Hjuston dodao gas i pregazio Oklahomu za 3:2 u seriji, Milvoki preskočio Orlando uprkos odličnoj igri Nikole Vučevića

Vratila se NBA košarka posle nekoliko dana prekida usled štrajka igrača zbog novih političkih nemira u zemlji i odmah smo dobili dva nova člana polufinala svojih konferencija. Zaličilo je na trenutak da bi serija između Lejkersa i Portlanda mogla da donese ozbiljan bokserski meč i borbu do poslednjeg daha za prolaz dalje, ali Lebron Džejms nije želeo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da gubi vreme sada, kad je pred njim dugačak put do NBA trona. Zbog toga su Lejkersi četvrtom uzastopnom pobedom definitivno precrtali Trejlblejzerse iz plej-ofa rezultatom 131:122 i otišli u polufinale Zapadne konferencije gde čekaju pobednika serije Hjuston – Oklahoma.

Demijan Lilard nije bio prisutan na parketu zbog povrede kolena koju je zaradio u prošlom susretu, što je odmah obezglavilo Blejzerse. Naravno, Lebron Džejms i Entoni Dejvis bili su maksimalno raspoloženi da se ova priča sa Portlandom što pre završi. Ubitačni tandem Lejkersa meč je završio sa ukupno 79 poena, dok je ostatak ekipe jedva dodao 52 koša. Dejvis je pregazio konkurenciju sa 43 poena (14/18 iz igre) za 36 minuta na parketu, a upisao je još devet skokova i četiri asistencije. Džejms ga je ispratio novim tripl-dablom sa 36 poena (14/19 iz igre), te po 10 uhvaćenih i podeljenih lopti. I to sve za manje od 34 minuta!

Utakmica je bila prilično izjednačena do poluvremena, ali onda je tim iz Kalifornije rešio da se ipak zna ko je glavni, pa je rezultat prelomljen sredinom treće deonice. Lejkersi su nanizali nekoliko dobrih akcija, otišli na 14 poena razlike i tada je delovalo da će sve biti gotovo. Ali, nije.

Portland je najbliži egalu bio na nešto manje od deset minuta pre kraja susreta. Si Džej Mekolum i Anferni Simons doveli su rezultat u ravan na 100:100 i u narednih pet minuta bilo je neizvesno, ali onda su Lejkersi serijom 11:0 kojoj je kumovao Dejvis napravili nedostižnu razliku i overili pobedu.

U Lilardovom odsustvu najbolji je bio Mekolum sa 36 poena (13/25 iz igre), te sedam asistencija i šest skokova. Njega je ispratio Karmelo Entoni sa 27 poena. Jusuf Nurkić je za 37 minuta prikupio 16 poena (6/16 iz igre), deset skokova i šest asistencija. Mario Hezonja dobio je svega deset minuta i dopisao je četiri poena, dve uhvaćene i jednu podeljenu loptu.

Oklahoma je ostala bez goriva u petom okršaju s Hjustonom, koji je još jednom preuzeo vođstvo i slavio sa ogromnih 114:80 za 3:2 u seriji!

Susret je još jednom bio nabijen emocijama, adrenalinom i energijom koja je nekoliko puta dovela na prag fizičkog obračuna. Najgore je bilo sredinom treće četvrtine kada su Denis Šreder i Pi Džej Taker izbačeni sa parketa posle kavge u kojoj je moglo svašta da se dogodi. Srećom, osim usijanih glava, sprečen je eksces većih razmera...

Hjuston je za ovaj susret mogao da računa na Rasela Vestbruka koji se vratio na parket pošto je uzeo pauzu zbog fizičke nelagodnosti koju je osećao. Doduše, nije bio od neke pomoći jer je za 24 minuta na terenu ubacio tek sedam poena i tek 3/13 iz igre, uz isti broj asistencija i skok manje.

Nije njegova pomoć ni bila toliko potrebna, jer su Tanderi sami sebi pucali u kolena i dozvolili protivniku da odnese ubedljivu i laku pobedu. To je Majk D’Antoni iskorsitio da čak malo više odmori svoje najbolje igrače, jer prosto nije bilo potrebe da se umaraju previše kada je razlika bila izuzetno velika.

Tanderi su baš imali loše šutersko veče. Ostali su na samo 31 odsto pogođenih šuteva iz igre, uz neverovatnih 60 promašaja! Danilo Galinari je imao 0/5, Darijus Bezli 2/10, Šaj Gildžes Aleksander 2/8, dok je Lugenc Dort pucao tek 3/16 iz igre! Jedini na visini zadatka bili su Denis Šreder sa 19 poena (6/13 iz igre), Kris Pol sa 16 (6/13 iz igre) i Stiven Adams sa 12 poena (6/8 iz igre) i 14 skokova.

Konačna razlika bila je i maksimalna na meču. Njoj su najviše doprineli Džejms Harden sa 31 poenom (11/15 iz igre), te Robert Korvington sa 22 i Erik Gordon sa 20 poena.

Hjuston i Oklahoma će se još jednom sastati u ponedeljak uveče i biće to prilika za Rakete da odu u polufinale gde će im rival biti Lejkersi.

Milvoki je sa 118:104 savladao Orlando i otišao u polufinale Istočne konferencije gde će se sudariti sa Majamijem.

Janis Adetokunbo predvodio je Bakse sa 28 poena i 17 skokova, dok je Kris Midlton dopisao 21 poen i 10 uhvaćenih lopti. Najbolji u redovima Orlanda ponovo je bio Nikola Vučević sa 22 poena (9/25 iz igre), te 15 skokova i pet asistencija.

NBA – rezultati

Milvoki – Orlando 118:104 (4:1 u seriji)

/Adetokunbo 28 – Vučević 22/

Hjuston – Oklahoma 114:80 (3:2 u seriji)

/Harden 31 – Šreder 19/

LA Lejkers – Portland 131:122 (4:1 u seriji)

/Dejvis 43 – Mekolum 36/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.