Izvor: RTS, 30.Avg.2020, 07:48

Lejkersi završili posao, Hjuston ponovo vodi

Bojkot pauza je očigledno prijala Lejkersima, pošto su nakon nje dobili Portland i četvrti put u nizu rezultatom 131:122, i plasirali se u polufinale Zapada. Rakete iz Hjustona veoma lako prošle su kroz ”grmaljavinu” (114:80), te sada ponovo vode u seriji sa 3-2.
Informacija da će Trejlblejzersi u petom meču biti lišeni usluga svoje prve zvezde Demijana Lilarada (napustio babl zbog povreda), stavila je ionako favorizovane Lejkerse u još povlašćeniji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << položaj.

Oni su ga iskoristili, te završili posao u seriji - 131:122, za konačnih 4-1 u pobedama.
Peta utakmica serije rešena je početkom drugog poluvremena, kada su ”jezeraši” preokrenuli rezultat i onda konstantno čuvali prednost od oko 10-15 poena razlike. 
Blistao je ol-star tandem tima iz Los Anđelesa - Lebron Džejms i Entoni Dejvis.
”Kralj” je ponovo meč okončao sa tripl-dabl učinkom od 36 poena, te po 10 skokova i asistencija, dok je ”Obrva” na svom kontu imao 43 poena, uz devet uhvaćenih lopti i četiri uspešna dodavanja.
Na drugoj strani, u poslednjem meču turbulentne sezone za tim iz Oregona, Si-Džej Mekalum je odmenio Lilarda sa 36 poena, dok je Karmelo Entoni dodao 27.
Hjuston je u utakmci koja je prethodila duelu Lejkersa i Trejlblejezersa lako izašao na kraj sa Oklahomom u petom meču serije - 114:80.

Ponovo je blistao Džejsm ”Brada” Harden sa 31 poenom, dok su ga u meču u kojem je osim kratkog perioda sredinom druge deonice ”Rakete” imale sigurnu prednost, odlično ispratili Robert Kovington sa 22 i Erik Gordon sa 20.
Povratnmik na parket Rasel Vesbtbruk je svom bišem klubu ubacio 7 poena, na šta je dodao 6 skokova i 7 asistencija.
Na drugoj strani, Denis Šruder najraspoloženiji do iskuljučenja nakon čarki sa Takerom sa 19 poena, dok je Kris Pol dodao 16 uz 6 skokova i tri asistencije.
Milvoki je iste večeri okončao seriju protiv Orlanda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lebron i Dejvis su mašine – Lejkersi u polufinalu Zapada VIDEO

Izvor: B92, 30.Avg.2020

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa plasirali su se u polufinale Zapada pobedom nad Portland Trejl Blejzersima (4-1 u seriji)...Oni su predvođeni Lebronom Džejmsom i Entonijem Dejvisom savladali rivale u petoj utakmici sa 131:122...Njih dvojica su odigrali zaista odlična meč..."Obrva" je bio najefikasniji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.