Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2020, 12:47

Dejan Stanković: Oduzeli smo Hofu najjače oružje, možemo da se pitamo u ovoj grupi

Trener Crvene zvezde se nada da će za naredni duel Lige Evrope moći da računa na Ivanića i Kangu

Rezultat jeste razočaravajući. Neki navijači bi rekli i igra. No, uprkos porazu u Nemačkoj Dejan Stanković ima na čemu da bazira optimizam uoči nastavka Lige Evrope. Možda u Zinshajmu nije dobio bodove (0:2), ali jeste potvrdu da ideja o promeni formacije ima prođu.

Crvena zvezda je izgledala pristojno u rasporedu 3-4-2-1 i to je sistem koji na Marakani >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << planiraju da koriste u budućnosti. Možda ne uvek, ali protiv rivala spremnog da napadne gledaće aktuelni stručni štab da promoviše odbranu sa trojicom štopera i dva ofanzivna beka.

Iz utakmice u utakmicu ćemo analizirati protivnika, ali ćemo pre svega gledati kako se mi najkomotnije osećamo. To je jedna od dobrih opcija. Prošle sezone smo konstrulisali sa tri, branili se sa četiri, u Nemačkoj je bilo odlično, stajali smo dobro, bekovi izlazili visoko kad nemamo loptu i sigurno ćemo tu opciju koristiti u budućnosti“, pojasnio je Dejan Stanković.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Šef stručnog štaba crveno-belih uočio je dobre elemente kad je u pitanju igra i ističe nameru da ih koristi u sledećim mečevima Grupe L, protiv Slovana iz Libereca i belgijskog Genta. Tim pre što će u oba susreta biti domaćin.

Radujem se što naredne dve utakmice igramo kod kuće. To što smo pokazali u Zinshajmu je dobra podloga za nastavak. Uvereni smo da možemo da se pitamo u ovoj grupi“.

Optimizam bazira i na još jednoj uverljivoj partiji Sekua Sanoga, posle koje se navijači pitaju da li je Zvezda spremna da otkupi vezistu iz Obale Slonovače.

Sanogo je veoma važna karika u našem lancu. Za produžetak morate da pitate klub“.

Prvak Srbije poklekao je u Nemačkoj posle polukontre domaćina. Posledica izgubljene lopte Veljka Nikolića na sredini terena.

Kad se dešavaju startovi da je neko na zemlji, neko u vazduhu, trebalo bi da se svira faul. Nije bio, iako je sa strane izgledalo da jeste. Svirao bih ga, jer ako je lopta između onog ko stoji na zemlji i ko je vazduhu duel može da se završi pogubno. Slažem se da je Velja mora čvršće da ide na loptu. Ne okrivljujem nikog, ali je bitno da se navikava da u budućnosti ulazi čvršće, bez straha“.

Kao, recimo, ostatak tima, koji je uštopovao Mijata Gaćinović i naterao trenera Hofenhajma da srpskog reprezentativca zameni posle prvog poluvremena.

Nismo vodili računa samo o jednom igraču. Mijat je fenomenalan, ali smo uspeli njega i ostale napadače Hofenhajma da limitiramo. Gledali smo utakmice sa Dortmundom i Bajernom, izgledali su sjajno, ali smo im oduzeli najjače oružje. Tranziciju, polukontre, kontre i igru iza leđa naših odbrambenih igrača“.

Već narednog četvrtka očekuje se konkretnija igra Zvezde, pogotovo u manevru, pošto se Mirko Ivanić oporavio od virusa korona, a čeka se negativan nalaz Gelora Kange.

„Jedva čekam da se vrate, pre svega zbog zdravlja igrača. Voleo bih da ih imam na raspolaganju, u pitanju su fudbaleri vrhunskog kvaliteta, donose nam ogroman kvalitet i ravnotežu, ali ne zavisi sve od nas, koliko do testova. Mića Ivanić je već odradio četiri treninga, moramo da vodimo računa o zdravlju igrača“.

Crvena zvezda u nedelju dočekuje Javor, u utakmici 12. superligaškog kola.

Biće promena. Izlazimo iz dve teške utakmice, pojedini igrači će odmoriti“, najavio je Dejan Stanković.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.