Dejan Stanković (© Star sport)
Dejan Stanković (© Star sport)

Dejan Stanković: Oduzeli smo Hofu najjače oružje, možemo da se pitamo u ovoj grupi

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.10.20. | 12:42

Trener Crvene zvezde se nada da će za naredni duel Lige Evrope moći da računa na Ivanića i Kangu

Rezultat jeste razočaravajući. Neki navijači bi rekli i igra. No, uprkos porazu u Nemačkoj Dejan Stanković ima na čemu da bazira optimizam uoči nastavka Lige Evrope. Možda u Zinshajmu nije dobio bodove (0:2), ali jeste potvrdu da ideja o promeni formacije ima prođu.

Crvena zvezda je izgledala pristojno u rasporedu 3-4-2-1 i to je sistem koji na Marakani planiraju da koriste u budućnosti. Možda ne uvek, ali protiv rivala spremnog da napadne gledaće aktuelni stručni štab da promoviše odbranu sa trojicom štopera i dva ofanzivna beka.

Izabrane vesti

Iz utakmice u utakmicu ćemo analizirati protivnika, ali ćemo pre svega gledati kako se mi najkomotnije osećamo. To je jedna od dobrih opcija. Prošle sezone smo konstrulisali sa tri, branili se sa četiri, u Nemačkoj je bilo odlično, stajali smo dobro, bekovi izlazili visoko kad nemamo loptu i sigurno ćemo tu opciju koristiti u budućnosti“, pojasnio je Dejan Stanković.

Šef stručnog štaba crveno-belih uočio je dobre elemente kad je u pitanju igra i ističe nameru da ih koristi u sledećim mečevima Grupe L, protiv Slovana iz Libereca i belgijskog Genta. Tim pre što će u oba susreta biti domaćin.

Radujem se što naredne dve utakmice igramo kod kuće. To što smo pokazali u Zinshajmu je dobra podloga za nastavak. Uvereni smo da možemo da se pitamo u ovoj grupi“.

Optimizam bazira i na još jednoj uverljivoj partiji Sekua Sanoga, posle koje se navijači pitaju da li je Zvezda spremna da otkupi vezistu iz Obale Slonovače.

Sanogo je veoma važna karika u našem lancu. Za produžetak morate da pitate klub“.

Prvak Srbije poklekao je u Nemačkoj posle polukontre domaćina. Posledica izgubljene lopte Veljka Nikolića na sredini terena.

Kad se dešavaju startovi da je neko na zemlji, neko u vazduhu, trebalo bi da se svira faul. Nije bio, iako je sa strane izgledalo da jeste. Svirao bih ga, jer ako je lopta između onog ko stoji na zemlji i ko je vazduhu duel može da se završi pogubno. Slažem se da je Velja mora čvršće da ide na loptu. Ne okrivljujem nikog, ali je bitno da se navikava da u budućnosti ulazi čvršće, bez straha“.

Kao, recimo, ostatak tima, koji je uštopovao Mijata Gaćinović i naterao trenera Hofenhajma da srpskog reprezentativca zameni posle prvog poluvremena.

Nismo vodili računa samo o jednom igraču. Mijat je fenomenalan, ali smo uspeli njega i ostale napadače Hofenhajma da limitiramo. Gledali smo utakmice sa Dortmundom i Bajernom, izgledali su sjajno, ali smo im oduzeli najjače oružje. Tranziciju, polukontre, kontre i igru iza leđa naših odbrambenih igrača“.

Već narednog četvrtka očekuje se konkretnija igra Zvezde, pogotovo u manevru, pošto se Mirko Ivanić oporavio od virusa korona, a čeka se negativan nalaz Gelora Kange.

„Jedva čekam da se vrate, pre svega zbog zdravlja igrača. Voleo bih da ih imam na raspolaganju, u pitanju su fudbaleri vrhunskog kvaliteta, donose nam ogroman kvalitet i ravnotežu, ali ne zavisi sve od nas, koliko do testova. Mića Ivanić je već odradio četiri treninga, moramo da vodimo računa o zdravlju igrača“.

Crvena zvezda u nedelju dočekuje Javor, u utakmici 12. superligaškog kola.

Biće promena. Izlazimo iz dve teške utakmice, pojedini igrači će odmoriti“, najavio je Dejan Stanković.



tagovi

FK Crvena zvezdaDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara