De Hea i Fred za prvi poraz Solskjera u Premijer ligi!

Izvor: Mondo, 10.Mar.2019, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Hea i Fred za prvi poraz Solskjera u Premijer ligi!

Arsenal je u jubilarnom, 200. ligaškom derbiju sa Junajtedom imao veliku pomoć golmana i veziste rivalskog tima, u koji se vratio nedovoljno oporavljeni Matić.

I to se dogodilo!

Fudbaleri Mančester junajteda doživeli su prvi poraz u Premijer ligi pod vođstvom Olea Gunara Solskjera posle serije od deset pobeda i dva remija od smene Žozea Murinja.

Savladao ih je Arsenal u jednom od najvećih engleskih derbija - 2:0 (1:0).

I "tobdžije" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i "đavoli" došli su na "Emirejts" iz Francuske, gde su prvi poraženi 3:1 od Rena u četvrtak, a drugi izborili senzacionalnih 1:3 nad Pari sen Žermenom u sredu uveče, ali je od prvog zvižduka sudije Džona Mosa delovalo da je sastav menadžera Unaija Emerija imao dan više, a ne dan manje odmora.

Jubilarni, 200. derbi između dva od tri najveća engleska kluba počeo je "felš" udarcem Granita Džake sa velike udaljenosti u 12. minutu koji je potpuno "zafelširao" anticipaciju Davida De Hee i ostavio španskog golmana na kolenima dok se veći deo od 60.000 navijača burno radovao.

RANIJE U LONDONU: AZAR U NADOKNADI!

Arsenal: Leno - Sokratis, Košelni, Monreal - Mejtland-Najls, Ramzi, Džaka, Kolašinac - Ozil (Ivobi) - Lakazet, Obamejang (Suarez).

Mančester junajted: De Hea - Jang, Smoling, Lindelof - Dalo (Marsijal), Fred, Matić (Grinvud), Šo - Pogba - Rašford, Lukaku.

Junajted je uzvratio na "Parku prinčeva", ali ne i na "Emirejtsu".

Vezni red sa malo korišćenim Fredom i nedovoljno oporavljenim Nemanjom Matićem, pokušao je da premesti težište igre pred Bernarda Lena, koji je u većem delu utakmice bio zaposleniji od dvojice golmana, ali koji se u isto vreme nije susreo sa ozbiljnom pretnjom po mrežu iza svojih leđa.

Ponovo se zatresla ona iza Španca, ovog puta u 69. minutu posle udarca Pjer-Emerika Obamejanga sa bele tačke, što je bila adekvatna kazna za potpuno nepotreban potez faul Freda nad Aleksandrom Lakazetom.

Inače inertni i nezainteresovani Mos sa pravom je tada kaznio Mančester najstrožom kaznom, a kada je Obamejang pogodio 17. gol u ligi, a 20. u sezoni, svima na stadionu i kraj malih ekrana postalo je jasno da Solskjerov šaroliki sastav iz ovoga neće uspeti da se izvuče.

BEKER PRIMIO IZ KORNERA, LIVERPUL POBEDIO

Junajted je ostvario prvi poraz u ligi od 16. decembra i gostovanja na "Enfildu" sa kojeg se vratila ekipa, ali ne i Murinjo. Koliko je impresivan niz uspeo da prekine Emerijev tim govori i podatak da je Arsenal u tom periodu poražen čak četiri puta.

Ovog puta ne, jer je u tih nekoliko retkih priklika i poluprilika imao svesrdnu pomoć De Hee i Freda.

Ranije danas, Eden Azar pokazao je kakav je majstor u 92. minutu igre na "Bridžu", dok je Alison Beker bio te sreće da saigrači u uspeju da nadoknade gol koji je primio direktno iz kornera.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.