Velika greška De Hee, Arsenal kaznio promašaje Lukakua

Izvor: RTS, 10.Mar.2019, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika greška De Hee, Arsenal kaznio promašaje Lukakua

Fudbaleri Arsenala savladali su Mančester junajted rezultatom 2:0 u velikom derbiju 30. kola engleske Premijer lige. Arsenal je za razliku od protivničkog tima koristio svoje prilike, a duel je obeležila i greška golmana Davida de Hee prilikom prvog pogotka.
Utakmica na "Emiratima" počela je velikom prilikom Romelua Lukakua koji je u devetom minutu propustio zicer, pošto je njegov udarac završio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na prečki.

Surova kazna stigla je nekoliko minuta kasnije - Granit Džaka je šutirao sa više od 25 metara, lopta je prevarila golmana De Heu koji je morao bolje da reaguje i završila u mreži.
To je bila jedina šansa "Tobdžija" u prvom delu igre, dok su na drugoj strani Lukaku i Fred nastavili da promašuju iz izglednih pozicija.
Belgijski napadač je početkom drugog poluvremena kompletirao "het-trik" velikih promašaja, da bi Arsenal pitanje pobednika prelomio u 69. minutu. Posle kontakta Freda sa Aleksandrom Lakazetom francuski napadač je pao, sudija Džon Mos pokazao na belu tačku, a Pjer-Emerik Obamejang bio siguran realizator.

Lakazet je minut kasnije propustio da "overi" trijumf, ali je šutirao pored stative.
Ipak, ekipa Unaja Emerija je do kraja uspela da sačuva prednost i preskoči velikog rivala na četvrtoj poziciji sa 60 bodova, dva više od "Crvenih đavola".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PL - "Tobdžije" slavile u velikom derbiju, kreće rat "svih protiv sviju"! (video)

Izvor: Sportske.net, 10.Mar.2019

Tek će se "zakuvati" u borbi za Ligu šampiona...Fudbaleri Arsenala ostvarili su vrlo značajnu pobedu u derbiju 30. kola engleske Premijer lige pošto su na svom terenu savladali Mančester junajted sa 2:0...Gosti su mogli da stignu do vođstva već u devetom minutu kada je Lukaku pogodio prečku,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.