Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2021, 20:23

Daš pet Bajernu, primiš šest od Frajburga: Istorijska bruka Menhengladbaha (VIDEO)

Katastrofa ekipe Adija Hitera - 0:6

Kada dolazite na noge Menhengladbahu, uglavnom vam i osvajanje boda predstavlja premiju, s obzirom da je sastav Adija Hitera ove sezone neporažen na svom terenu u Bundesligi. Na pet utakmica na Borusija Parku ostvarili su četiri pobede i imali jedan remi, Savladali su Arminiju, Dortmund, Bohum i Grojter Firt, a treba pomenuti i da su u Kupu pre mesec i po dana demolirali Bajern na svom terenu sa 5:0. I posle svega toga im se dogodi ovakvo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pomračenje svesti. Doživeli neverovatan krah i istorijsku bruku u večerašnjem meču, gde su za samo 37 minuta igre u prvom poluvremenu čak šest puta vadili loptu iz svoje mreže. To je na kraju rezultiralo i konačnim rezultatom - 0:6 (0:6).

Stoji i činjenica da su gosti sve što su šutnuli tokom prvih 45 minuta završilo u mreži Jana Zomera, ali to naravno ne umanjuje kvalitet i sjajne partije sastava Kristijana Strajha, koja je očigledno odlučna da se domogne Lige šampiona u ovoj sezoni.

Sa druge strane, Menhengladbahu će biti potrebno dosta vremena da zaleči ovu istorijsku bruku. Hiterovom tim je u ovom trenutku na pet bodova udaljenosti od mesta koje vode u Ligu Evrope, ali isto toliko i od mesta u opasnnoj zoni. Teško je očekivati da će se ovaj tim baš boriti za opstanak, ali njegov kvalitet posle ovakve katastrofe postao više nego upitan.

Frajburg je večeras postao prvi gostujući tim u istoriji Bundeslige koji je uspeo da postigne pet golova za 25 minuta meča. Zanimljivo, Menhengladbah drži identičan učinak kada su u pitanju domaći timovi, koji je napravljen još davne 1984. godine protiv Braunšvajga. Serija golova na ovoj utakmici krenula je još u drugom minutu kada je Maks Egestajn pogodio Zomerovu mrežu, dok je samo tri minuta kasnije Keven Šade povisio na 2:0. Do nastavka serije pogodaka čekalo se još sedam minuta kada je Filip Lajnhart pogodio za 3:0, a onda se u 19. minutu upisao i Nikolas Hofer. Peti gol dao je Lukas Holer u 25. minutu, dok je konačan rezultat u 37. minutu postavio Niko Šolterbek.

Posle ovakvog prvog poluvremena nije bilo ni realno očekivati nekakva čuda u nastavku meča. Frajburg je spustio nogu sa gasa, a indisponirani Gladbah nije imao snage za pravi odgovor, pa su obe ekipe praktično jedva čekale da se utakmica završi.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.