Dario Šarić postaje drugi najplaćeniji Hrvat u NBA ligi! (foto)

Izvor: Sportske.net, 23.Nov.2020, 18:59

Dario Šarić postaje drugi najplaćeniji Hrvat u NBA ligi! (foto)

Hrvatski reprezentativac doneo odluku o nastavku karijere u najjačoj ligi sveta.

Dario Šarić će sa Finiks Sansima potpisati ugovor na tri godine, vredan 27 miliona dolara, preneo je novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski.

On će na taj način postati drugi najplaćeniji Hrvat u NBA ligi, po sezoni, iza neprikosnovenog Bojana Bogdanovića, koji je prošle godine potpisao za Jutu četvorogodišnji ugovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << vredan 73.1 milion dolara. Ivica Zubac sa LA Klipersima ima ugovor vredan 28.5 miliona, ali na četiri godine, pa će Šarić godišnje zarađivati više od njega.

Dvadesetšestogodišnji Šarić je svoju NBA karijeru počeo 2016. godine u Filadelfiji, gde je proveo dve pune sezone i treću započeo, a onda je trejdovan u Minesotu. Prošlog leta usledio je trejd u Finiks Sanse, gde su bili zadovoljni njegovim učinkom, pa ovakav epilog i ne iznenađuje. Šarić je po završetku sezone bio ograničeno slobodni agent, pa je mogao da bira ponude drugih klubova, dok su Sansi mogli da ga zadrže izjednačavanjem najbolje ponude. Za sada nije poznato da li je bilo drugih ponuda, u svakom slučaju Sansi će Šarića zadržati u svojim redovima.

-

-

Dario Saric has agreed to a three-year, $27M deal to stay with Phoenix, agents Jeff Schwartz and Mike Lindeman of @excelsm_bball tell ESPN.

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) November 23, 2020

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.