Dario Šarić postaje drugi najplaćeniji Hrvat u NBA ligi!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.11.2020.
17:53
Izvor: Sportske.net

Hrvatski reprezentativac doneo odluku o nastavku karijere u najjačoj ligi sveta.

Beta/Chris Young/The Canadian Press via AP
Beta/Chris Young/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Dario Šarić će sa Finiks Sansima potpisati ugovor na tri godine, vredan 27 miliona dolara, preneo je novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski.

On će na taj način postati drugi najplaćeniji Hrvat u NBA ligi, po sezoni, iza neprikosnovenog Bojana Bogdanovića, koji je prošle godine potpisao za Jutu četvorogodišnji ugovor vredan 73.1 milion dolara. Ivica Zubac sa LA Klipersima ima ugovor vredan 28.5 miliona, ali na četiri godine, pa će Šarić godišnje zarađivati više od njega.

Dvadesetšestogodišnji Šarić je svoju NBA karijeru počeo 2016. godine u Filadelfiji, gde je proveo dve pune sezone i treću započeo, a onda je trejdovan u Minesotu. Prošlog leta usledio je trejd u Finiks Sanse, gde su bili zadovoljni njegovim učinkom, pa ovakav epilog i ne iznenađuje. Šarić je po završetku sezone bio ograničeno slobodni agent, pa je mogao da bira ponude drugih klubova, dok su Sansi mogli da ga zadrže izjednačavanjem najbolje ponude. Za sada nije poznato da li je bilo drugih ponuda, u svakom slučaju Sansi će Šarića zadržati u svojim redovima.
-
Baner
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke