Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 17:55

Dalijan prvom prvenstvenom pobedom zaustavio Felainija, Pelea i družinu (VIDEO)

Prekinuta serija Šandunga od četiri pobede

Sve je ukazivalo na to da će ovogodišnji hit kinseke Superlige Šandung nastaviti seriju pobeda protiv najvećeg razočaranja prvenstva, ali utakmica osmog kola u Dalijanu dala je potpuno neočekivani epilog pošto je tim iz istoimenog grada jednim pogotkom slomio favorizovanog rivala – 0:1 (0:0)

Sa četiri vezane pobede i devet golova iz prethodna tri meča, lider grupe A izgleda nije najozbiljnije shvatio rivala kojeg >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je pobedio 3:2 na startu prvenstva. Tada je trostruki strelac bio Maruan Felaini, a sada ni prvi strelac ekipe, ni u poslednjih par duela razgoropađeni Gracijano Pele, nisu uspeli da pronađu put do protivničeke mreže. Takav razvoj događaja iskoristila je četa Rafe Beniteza, a ključni momenat dogodio se u 62. minutu kada je Lin na odličnu asistenciju Sun Boa doneo Dalijanu prvi trijumf u sezoni – nagoveštaj buđenja ekipe koju na terenu predvode Marek Hamšik i Salomon Rondon.

Nešto ranije, Gvangdžou R&F izgubio je od Šendžena 0:2 (0:1) posle čega je postao tim sa najviše poraza u grupi A, čak pet iz osam utakmica. Čekala je ekipa Đovanija van Bronhorsta četiri utakmice na prvi trijmuf, nakon prvog došao je i drugi, da bi Plavi Lavovi ponovo počeli da razočaravaju u prosipaju bodove.

Šendženu je rutinski pripala i prva utakmica sa R&F-om na startu takičenja, a u reprizi izabranici Đordija Krojfa ponovo su sačuvali mrežu netaknutom. U 27. minnutu iz izuzetno teške pozicije pogodio je Daj, da bi u sudijskoj nadoknadi drugog dela Ksu Jang overio pobedu Feniksa. Utakicu je minut pre kraja završio nekadašnji fudbaler Totenhem Musa Dembele, koji je dobio diretan crveni karton nakon što je, prema proceni glavnog sudije, namerno šutnuo protivnika po nozi.

Sin legendarnog Johana Krojfa preporodio na čijem je kormilu na startu sezone bio Roberto Donadoni – Holanđanin je od kako je postao kormilar Šenžena uzeo sedam od mogućih devet bodova. Nakon ove utakmice postalo je jasno da Šenžen ima realne šanse da se bori i uđe u plej-of, dok su se šanse za doigravanje ekipe u čijoj odbrani igra Duško Tošić značajno umanjile iako do kraja ligaškog dela ima još šest utakmica.

KINA – 8. KOLO

GRUPA A (DALIJAN)

Subota

Guangdžou R&F - Šendžen 0:2 (0:1)

/Daj 27, Ksu Jang 90+3/

Šandung - Dalijan 0:1 (0:1)

/Lin 62/

Nedelja

12.00: (1,60) Đangsu (3,70) Henan (5,40)

14.00: (4,90) Šangaj Šenhua (3,70) Guangdžou Evergrande (1,65)

GRUPA B (SUČOU)

Ponedeljak

12.00: (2,60) Šijadžuang (3,20) Hebei (2,60)

14.00: (1,22) Šangaj SIPG (6,25) Tjenđin Teda (10,0)

Utorak

12.00: (3,15) Ćindao (3,25) Vuhan (2,20)

14.00: (1,45) Peking Guan (4,20) Čungćing (6,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.