Dabović: Nadam se da ćemo ostvariti ono najvažnije  plasman na OI

Izvor: B92, 07.Feb.2020, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dabović: Nadam se da ćemo ostvariti ono najvažnije " plasman na OI

Košarkašica reprezentacije Srbije Ana Dabović izjavila je da je meč sa SAD u prvom kolu kvalifikacija za Olimpijske igre bio priprema za susret sa Nigerijom.

Srbija je sinoć izgubila od SAD 88:69 u hali "Aleksandar Nikolić" u prvom kolu grupe A olimpiijskog kvalifikacionog turnira.

"Gledali smo da iskoristimo utakmicu protiv Amerikanki da se spremimo za ono što je najbitnije, a to je utakmica protiv Nigerije. Nismo imali mnogo vremena da se spremimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na okupu smo bile tri dana i zato smo morale da tako priđemo utakmici. Da su drugačije okolnosti, sigurno da bismo ušle u meč da pobedimo kao što ulazimo u svaki susret. Svaka devojka je igrala, osetila je loptu, salu. Sutra da bude još više publike, pružićemo još bolju igru i nadam se da ćemo ostvariti ono što je najvažnije, a to je prolaz na Olimpijske igre", rekla je Dabović novinarima.

Izabranice Marine Maljković sutra od 17 sati igraju meč protiv Nigerije, koji će biti ključan za plasman u Tokio, a bek srpske selekcije ističe da se nada glasnoj podršci navijača.

"Ljudi možda drugačije gledaju afričke ekipe, kao ekipe koje imaju samo fizikalije. Medjutim, u poslednje vreme mnogo igračica igra u Evropi na ozbiljnom nivou. Od početka smo znali da će biti težak meč, za to se i pripremamo. Zato smo i utkamicu SAD gledali na taj način, da se pripremimo za sutra. Nadam se da ćemo energetski bolje prići, da ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo sa punom halom slaviti protiv Nigerije", zaključila je Dabović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.