Dabović: Meč sa SAD bio priprema za Nigeriju; Stanković: Nadam se pobedi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2020, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dabović: Meč sa SAD bio priprema za Nigeriju; Stanković: Nadam se pobedi

Košarkašica reprezentacije Srbije Ana Dabović izjavila je da je meč sa Sjedinjenim Američkim Državama u prvom kolu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre bio priprema za sutrašnji susret sa Nigerijom.

Srbija je sinoć izgubila od SAD 88:69 u hali "Aleksandar Nikolić" u prvom kolu grupe A olimpijskog kvalifikacionog turnira.

"Gledali smo da iskoristimo utakmicu protiv Amerikanki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se spremimo za ono što je najbitnije, a to je utakmica protiv Nigerije. Nismo imali mnogo vremena da se spremimo, na okupu smo bile tri dana i zato smo morale da tako priđemo utakmici. Da su drugačije okolnosti, sigurno da bismo ušle u meč da pobedimo kao što ulazimo u svaki susret. Svaka devojka je igrala, osetila je loptu, salu. Sutra da bude još više publike, pružićemo još bolju igru i nadam se da ćemo ostvariti ono što je najvažnije, a to je prolaz na Olimpijske igre", rekla je Dabović novinarima.

Izabranice Marine Maljković sutra od 17 sati igraju meč protiv Nigerije, koji će biti ključan za plasman u Tokio, a bek srpske selekcije ističe da se nada glasnoj podršci navijača.

"Ljudi možda drugačije gledaju afričke ekipe, kao ekipe koje imaju samo fizikalije. Međutim, u poslednje vreme mnogo igračica igra u Evropi na ozbiljnom nivou. Od početka smo znali da će biti težak meč, za to se i pripremamo. Zato smo i utakmicu SAD gledali na taj način, da se pripremimo za sutra. Nadam se da ćemo energetski bolje prići, da ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo sa punom halom slaviti protiv Nigerije", zaključila je Dabović.

Stanković: Biće teško protiv Nigerije, ali nadam se pobedi

Košarkašica Srbije Dragana Stanković izjavila je da će ekipa sve greške na meču protiv SAD pokušati da ispravi u susretu sa Nigerijom u drugom kolu olimpijskog kvalifikacionog turnira grupe A.

"Ovo je nam je bila priprema za utakmice za vikend. SAD je jaka reprezentacija, teško je fizički igrati protiv njih, veoma su iskusna ekipa. Nadam se da će biti dobra priprema za najvažnije utakmice u subotu i nedelju, nadam se da će nam to dosta pomoći u narednom meču", rekla je Stanković novinarima.

Srpske košarkašice na momente su pružile dobar otpor najboljem timu sveta.

"Ova ekipa zna da igra pod pritiskom, znaju da pojačaju kada je potrebno. Nadam se da ćemo igrati protiv SAD u budućnosti i da ćemo pružiti dobru partiju, nadam se na Olimpijskim igrama", rekla je Stanković i dodala da je tim pred domaćom publikom morao da pokaže i srce, kao što su oni pokazali respekt prema njima dolaskom u halu, što im je kako kaže, veoma značilo.

Nigerija je u prvom kolu ubedljivo pobedila Mozambik, a sutra od 17 sati bronzane sa Evropskog prvenstva neće imati lak zadatak.

"Dosta trče, dominantne su u skoku. Pripremali smo se ovih dana za njih, pošto nam je to najvažnija utakmica. Biće teško, brze su, trče kontre, ali nadam se da ćemo sa dobrom pripremom uspeti da popravimo naše greške iz utakmice sa SAD da se pokažemo i pobedimo".

Centar srpske selekcije navela je i šta će biti njihova prednost u sutrašnjem meču.

"Jači smo što smo na našem terenu, ali i u agresivnosti. Igramo timski, "usko" za razliku od njih koje igraju na trčanje, na kontre", zaključila je Stanković.
Pogledaj vesti o: Ana Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dabović: Nadam se da ćemo ostvariti ono najvažnije " plasman na OI

Izvor: B92, 07.Feb.2020

Košarkašica reprezentacije Srbije Ana Dabović izjavila je da je meč sa SAD u prvom kolu kvalifikacija za Olimpijske igre bio priprema za susret sa Nigerijom...Srbija je sinoć izgubila od SAD 88:69 u hali "Aleksandar Nikolić" u prvom kolu grupe A olimpiijskog kvalifikacionog turnira..."Gledali smo...

Nastavak na B92...

Stanković: Biće teško protiv Nigerije, ali nadam se pobedi

Izvor: RTS, 07.Feb.2020

Košarkašica Srbije Dragana Stanković izjavila je da će ekipa sve greške na meču protiv SAD pokušati da ispravi u susretu sa Nigerijom u drugom kolu olimpijskog kvalifikacionog turnira grupe A. Duel reprezentacija Srbije i Nigerije počinje u subotu od 17.00 uz direktan prenos na Prvom programu...

Nastavak na RTS...

A, sad - ono pravo

Izvor: MozzartSport.com, 08.Feb.2020, 14:17

Sad kreće ono pravo. Utakmica sa Sjedinjenim Američkim Državama pokazala je da je ženska košarkaška reprezentacija Srbije u vrlo dobroj formi, uprkos doživljenom porazu od najbolje selekcije na planeti. Ipak, igra koju su izabranice Marine Maljković pokazale daje razlog za optimizam pred dva...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.