DOVIĐENJA, DRUŠTVO STARO - Hrvati idu kući, Srbija u polufinale!!!

Izvor: Sportske.net, 18.Avg.2016, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOVIĐENJA, DRUŠTVO STARO - Hrvati idu kući, Srbija u polufinale!!!

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Hrvatske i obezbedila plasman u polufinale Olimpijskih igara. Svet bruji o trećoj četvrtini, kucanju Raduljice i rafalnoj paljbi BOGDANA Bogdanovića.

Vicešampion sveta plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru pošto je u poslednjem četvrtfinalnom okršaju na turniru savladao selekciju Hrvatske.

Reprezentacija Srbije savladala je zapadne komšije rezultatom 86:83 (20:19, 12:19, 34:14, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 20:31) i tako obezbedila mesto među četiri najbolje selekcije na turniru!

Noćašnji duel Srbije i Hrvatske imao je jako čudan tok i mora se priznati da su nas naši košarkaši vodili od minus faze do delirijuma.

Prvo poluvreme je odigrano ispod svakog nivoa ali Hrvatska i pored toga nije uspela da stekne osetniju prednost. Predvođena Bojanom Bogdanovićem protivnička selekcija je do odlaska na odmor stekla šest poena prednosti ostavivši Srbiju na 32 postignuta poena.

Nastavak utakmice doneo je potpuni preokret na terenu i preobražaj srpskih reprezentativaca koji su počeli da igraju onakako kako umeju, a nisu izostali ni spektakularni potezi.

Najupečatljiviji momenat treće deonice višen je u 23 minutu kada je Miroslav Raduljica oduvao Darija Šarića i naterao svet da se našali sa hrvatskim reprezentativcem.

Više o tome mogli ste da čitate OVDE!

Pored zakucavanja Miroslava Raduljice spoljna linija reprezentacije Srbije počela je da sipa trojke predvođena Bogdanom Bogdanovićem, a kakav je kvartal odigrala Srbija najbolje svedoči podatak da smo za tih deset minuta postigli više poena nego u prva dva zajedno.

Sjajna igra u trećoj četvrtini omogućila je "Orlovima" da stinu do dvocifrene prednosti od 14 poena i činilo se da će nakon toga izabranici Saše Đorđevića uspeti da uvedu meč u mirnu luku.

Serija grešaka i nerezonskih rešenja u napadu omogućila je Hrvatima da se vrate u život i da na tri minuta pre kraja dođu do egala pa smo ponovo gledali završnicu za infarkt.

Nešto bolja i požrtvovanija igra u odbrani u poslednjih minut i po omogućila je Srbiji da na 27 sekundi pre kraja stekne prednost od četiri poena (79:75) nakon čega se ušlo u penal završnicu.

Najefikasniji igrač u redovima našeg nacionalnog tima bio je Bogdan Bogdanović sa 18 poena i 5 asistencija, a pratili su ga Stefan Marković, Miroslav Raduljica i Nikola Jokić sa po 12 poena.

Maestro Miloš Teodosić dirigovao je sa 10 asistencija i 9 postignutih poena.

Najbolji u protivničkom sastavu bio je Bojan Bogdanović sa 28 poena.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

(VIDEO) OSVETA JEDNOOKOG Hrvati mu pre 6 godina iskopali mu oko, a Poljak ih sada razbio

Izvor: Kurir, 18.Avg.2016

...Poljska je pobedila 30:27, a Bielecki je postigao čak 12 golova..Ono što je zanimljivo za ovog poljskog igrača je da on već godinama igra bez jednog oka..Bielecki je ostao bez levog oka na meču Hrvatska - Poljska odigranom u junu 2010 godine..Hrvatski rukometni reprezentativac Josip Valčić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.