DOBAR ILI LOŠ ŽREB: Sparta ima nekoliko prednosti, ali Zvezdine DVE su MNOGO VEĆE! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2017, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOBAR ILI LOŠ ŽREB: Sparta ima nekoliko prednosti, ali Zvezdine DVE su MNOGO VEĆE! (FOTO)

Potencijalni rival crveno-belih godinama bez titule.

Crvena zvezda je za potencijalnog rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope dobila Spartu iz Praga, koja je proglašena za blagog favorita, ali pitanje je da li je zaista tako, iako su čelnici najtrofejnijeg češkog kluba (33 titule prvaka) uložili čak 10 miliona evra u renoviranje ekipe za predstojeću sezonu. Vlasnik Sparte je češki milijarder Danijel Kžetinski koji želi da vrati klub na staze >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stare slave, a pre svega da osvoji titulu u Češkoj koja nije stigla u klupske vitrine u prethodna tri šampionata.

SPARTA NE BRINE MILOJEVIĆA: Evo o čemu razmišlja trener Zvezde

Ve třetím předkole Evropské ligy buď do Kazachstánu nebo do Srbska. První zápas venku. pic.twitter.com/xhuCP052ET

— AC Sparta Praha (@ACSparta_CZ) 14. јул 2017.

Češki klub ima veliku istoriju u evropskim takmičenjima, godinama unazad su redovni učesnici UEFA takmičenja, i sigurno će biti težak test za izabranike Vladana Milojevića (pod uslovom da u skladu sa očekivanjima eliminišu Irtiš). Od nedavno je član Sparte dosadašnji fudbaler Crvene zvezde Srđan Plavšić koji će igrati pred Delijama samo nekoliko nedelja posle oproštaja. Plavšić nije jedini Srbin u Sparti, pošto je član kluba i  Vukadin Vukadinović koji već godinama igra po Češkoj.

Legendarni Tomaš Rosicki, koji se nedavno vratio u klub iz Arsenala, kao i Austrijanac Mark Janko, udarne su igle kluba na čiju je klupu nedavno seo Andrea Stramaćoni. Nekadašnji trener Intera iza sebe ima veoma loše epizode u Udinezeu i Panatinaikosu, ali u klubu veruju da je on pravo rešenje za povratak titule i plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Stramaćoni je potpuno renovirao ekipu, doveo je, uz Plavšića, reprezentativnog napadača Austrije Marka Janka, Izraelca Tala Ben Haima, Slovaka Martina Dubravku, Italijana Alesandrea Gacija i Turčina Semiha Kaju i Čeha Lukasa Štetinu.

Crvena zvezda će i pored svega, imati dve prednosti u odnosu na Spartu. Prva je svakako činjenica da će Zvezda iza sebe imati najmaje četiri takmičarske utakmice (možda i pet ako ne otkaže duel prvog kola srpskog šampionata) i već jasnu fizionomiju igre i tima, a Sparti će eventualni dueli protiv crveno-belih biti prvi takmičarski u sezoni, jer prvenstvo Češke kreće 29. jula. Druga, možda i važnija prednost, leži u činjenici da će Zvezdu u prvom meču bodriti više 40 hiljada navijača, koji su mnogo bučniji od Spartinih, pa bi na krilima Delija izabranici Vladana Milojevića mogli da naprave lepu prednost pred revanš. Ipak, prvo reci Irtiš, pa onda Sparta, što bi rekli oprezni navijači crveno-belih.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.