Cvijanović: Nema oblasti gde nema saradnje izmedu Republike Srpske i Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2021, 09:47

Cvijanović: Nema oblasti gde nema saradnje izmedu Republike Srpske i Srbije

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanovic ocenila je da saradnja Srbije i Republike Srpske toliko dobro ide da nema oblasti gđe se ne ostvaruje.

Povezujemo se infrastrukturno, sva naša ministarstva imaju konkretnu saradnju zasnovanu na razlicitim protokolima, sporazumima...Saradnja postoji svugđe, u zdravstvu, privredi, infrastrukturi, obrazovanju, poljoprivredi. Nema oblasti gde ona nije vidljiva i gde ne daje rezultate, rekla je Cvijanović za beogradsku Politiku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ona smatra da tu saradnju stalno treba unapredivati, tako da ta zajednicka osnova bude prepoznatljiva i jasna.

Mi smo vezani svim vezama, porodicnim, ekonomskim, duhovnim, privrednim, pragmaticnim i moramo ih produbljivati. Nama daje sigurnost ono što je Srbija danas, ne samo u regionalnim gabaritima, već i izvan toga. Sigurnost nam daje i to što imamo adresu na koju možemo da se uputimo i godi nam pažnja i briga koju Beograd pokazuje za Republiku Srpsku, uz izbalansiran stav prema BiH, koji neće da vide oni u Sarajevu, ni stranci, naglasila je predsednica Srpske.

Ona je navela da Srbija ništa nije uradila da bi narušila bilo šta što ima veze s BiH, ističući da je Srbija ozbiljna zemlja, koja je odgovorno reagovala na krizu u vezi sa pandemijom virusa korona.

Svi ovi koji je kritikuju idu tamo kad treba neka podrška, kad treba da se vakcinišu. Diplomate iz BiH idu u Srbiju po vakcinu koju ne mogu da dobiju u svojoj zemlji. Srećni smo kad vidimo da je Srbija pokazala sve ono što nisu uspeli oni koji o sebi tako visoko misle, kazala je Cvijanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.