Čudo San Marina koje nije viđeno 18 godina

Izvor: B92, 18.Nov.2023, 19:11

Čudo San Marina koje nije viđeno 18 godina

Fudbaleri San Marina prvi put posle 18 godina uspeli su da postignu gol na dve uzastopne utakmice, što su im i jedini golovi u aktuelnom ciklisu kvalifikacija.

Autsajderu Grupe H u petak uveče poraženi su od Kazahstana 1:3, a u meču koji su odigrali pre toga, izgubili su od lidera grupe Danske 1:2.

Bio je to verovatno i najveći rezultat ove selekcije koja je u devet utakmica zabeležila svih devet poraza uz gol-razliku 2:29.

Ipak, ostaće zapisano - ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prvi put još od 2005. godine postigla dva gola na dve vezane utamice.

Simone Franciosi je bio strelac protiv Kazahstana u 60. minutu, u tom trenutku za 2:1, da bi domaći tek u finišu, golom u nadoknadi, povtrdili trijumf.

Ranije, protiv Danaca, Alesandro Golinući je u 61. pogodio, izjednačio rezultat, pa su Danci morali dobro da se oznoje ne bi li odneli pobedu - Poulsen je desetak minuta kasije postavio stvari na svoje mesto.

San Marino je inače najslabije rangirana reprezentacija na FIFA rang listi - 207. su na svetu.

Jedinu pobedu u takmičarskoj utakmici ostvarili su protiv Lihtenštajna 2004. godine.

San Marino je izgubio 84 od 85 mečeva kvalifikacija za Euro, a jedini meč na kojem su izbegli proaz je onaj sa Estonijom 2014. godine.

Poslednji meč u aktuelnom ciklusu kvalifikacija odigraće na svom terenu protiv Finske u ponedeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.